VIDEO: Kopīgas nākotnes iespēja Latvijā. Čehova teātra diskusija

Pirmdien, 22. maijā, pulksten 19.00 tiešsaistē LSM.lv bija skatāma Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra rīkota diskusija "Kopīgas nākotnes iespēja Latvijā". Piedāvājam diskusijas video. 

"Krievijas iebrukums Ukrainā licis Latvijas sabiedrībai ar jaunu intensitāti izjust vecas sāpes, ko arvien raisa 20. gadsimta vēstures traumas. Centieni atbrīvoties no okupācijas materiālā un simboliskā mantojuma, ko novērojam kopš kara sākuma, aicina jautāt, kāda loma šajā procesā pieder tai sabiedrības daļai, kuras identitāti joprojām ietekmē ar okupāciju saistīti vēstījumi (piemēram, uzvara t. s. Lielajā Tēvijas karā). Cik dziļi sašķelta ir Latvijas sabiedrība un vai mums ir kopīgas nākotnes izredzes? Kādu lomu šīs nākotnes veidošanā spēlē attieksme pret pagātnes ciešanām un pāridarījumiem? Kas tieši un kā būtu jāmaina, lai dažādas sabiedrības daļas spētu atklāti sarunāties par jūtīgām tēmām?" Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris ar Lauras Grozas izrādi "Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos" pēc Sandras Kalnietes grāmatas un izrādei veltīto publisko programmu piesaka savi kā platformu atklātai sarunai par neērtiem, bet bezgala svarīgiem jautājumiem, par kuriem esam pieraduši klusēt.

 

Diskusiju vadīja filozofs, publicists Igors Gubenko. Piedalīsies: žurnāliste Olga Dragiļeva, režisors Staņislavs Tokalovs, komunikācijas zinātnes doktors Mārtiņš Kaprāns, Valsts prezidenta padomnieku biroja vadītāja Sarmīte Ēlerte, miera veidošanas un konfliktu risināšanas eksperte Ilze Dzenovska, Čehova teātra vadītāja Dana Bjorka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti