Baltu balvu saņem LU Latviešu valodas institūta vadošais pētnieks Edmunds Trumpa

Latvijas un Lietuvas Ārlietu ministrijas ikgadējo Baltu balvu saņēmis Edmunds Trumpa (Edmundas Trumpa), kurš jau vairāk nekā 20 gadu strādā par pasniedzēju Latvijas Universitātes (LU) Humanitāro zinātņu fakultātē, kā arī ir LU Latviešu valodas institūta vadošais pētnieks un LU Lituānistikas centra direktors.

"Trumpa ir sniedzis izcilu ieguldījumu baltu valodu pētniecībā – pētījis abu valodu dialektus, viņam ir ievērojams skaits zinātnisko rakstu un publikāciju, darbojas arī kā tulkotājs," teikts ministriju paziņojumā.

Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš pateicās Edmundam Trumpam par lielo darbu baltu valodu pētniecībā un saiknes uzturēšanā starp abām valstīm.

Baltu balva tiek piešķirta par izciliem sasniegumiem baltu mantojuma pētniecībā, kopšanā un stiprināšanā. Latvijas un Lietuvas Ārlietu ministriju Baltu balva tiek pasniegta kopš 2018. gada. Iepriekšējos gados šo balvu ir saņēmusi profesore un valodniece Laimute Balode, profesors un ilggadējs Vītauta Dižā universitātes Letonikas centra vadītājs Alvīds Butkus, diplomāts un valodnieks Alberts Sarkanis, Šauļu Universitātes Baltu centra vadītāja, valodniece un pasniedzēja Regīna Kvašīte un tulkotāja Dace Meiere.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti