Botāniskajā dārzā Rīgā notiks jauns gaismas festivāls «Ziemas nedarbi»

No 20. decembra līdz 14. janvārim Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā notiks jauns gaismas festivāls "Ziemas nedarbi", informēja festivāla rīkotāji.

Gaismas festivāla veidošanā iesaistījušies autori, kas līdzdarbojušies Ziemas gaismas dārza, gaismas festivāla "Staro Rīga", pastaigas "Izgaismotā Liepāja", gaismas priekšnesumu "Sapnis" un daudzu citu Latvijas gaismas notikumu realizācijā.

Gaismas festivāls top kā vienota gaismas pastaigu taka – krāsains ziemas piedzīvojums ar gaismām, dzeju un aktieriem, instalācijām un mūziku, video projekcijām un lāzeriem.

Ar devīzi "Neļauj priekam aizmigt ziemas miegā!" gaismas festivāla autori uz LU Botānisko dārzu aicinās visa vecuma apmeklētājus.

Viens no galvenajiem gaismas festivāla autoriem būs mākslīgais intelekts – festivāla režisores Ditas Lūriņas vadībā kopā ar Latvijas teātru aktieriem tas aicinās ikvienu atsaukt atmiņā populārus dzejnieku darbus un piedāvās savu interpretāciju par tiem. Gaismas notikuma radošā komanda mākslīgajam intelektam ir devusi dažādus audiovizuālus uzdevumus, lai pārvērstu ieziemoto Botānisko dārzu.

Gaismas festivālā būs apskatāmi vairāk nekā 15 gaismas objekti, ikvienam būs iespēja līdzdarboties un ietekmēt objektu saturu. Pasākuma rīkotāji aicina: "Uzlādējiet savu mobilo tālruni un esiet gatavi jautrai un neparastai pastaigai."

Gaismas festivāls "Ziemas nedarbi" LU Botāniskajā dārzā gaidīs ciemiņus no 2023. gada 20. decembra līdz 2024. gada 14. janvārim katru vakaru (izņemot 24. un 31. decembri) no pulksten 17.00 līdz 22.00 (pēdējā ieeja pulksten 21.00).

LU Botāniskā dārza teritorijā nevarēs nākt ar dzīvniekiem, darbosies ziemas gardumu kafejnīcas. Apmeklētāji aicināti līdzi ņemt labu garastāvokli un laika apstākļiem atbilstošu apģērbu. Būs iespējams iegādāties arī grupu biļetes un īpašās skolēnu grupu biļetes.

Biļetes uz gaismu festivālu "Ziemas nedarbi" būs pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs. Ieejas maksa gaismas takā tiek noteikta dinamiski – pirmās biļetes katrā apmeklējuma laikā ir lētākas. Katrai biļetei ir noteikts ierašanās laiks, lai ļautu apmeklētājiem pilnībā izbaudīt gaismu priekšnesumus.

Zīdaiņiem ratos vai ragavās ieeja bez maksas. Pasākuma producents – pasākumu operators "Untitled originals". Gaismas festivāls "Ziemas nedarbi" ir iekļauts projektā "Gaismas stāsti".

Iepriekšējo gadu gaismas pastaigas LU Botāniskajā dārzā:

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti