Muižas stāsti un izdzīvošanas ābece. Talsu novada muzejs svinēs simtgadi

Jūlija beigās Talsu novada muzejs svinēs savu simts gadu jubileju. Par godu tam no 25. līdz 27. jūlija muzeja pagalmā – "Villā Hochheim" – tiek rīkoti trīs svētku vakari, informē muzejā.

"Šis ir Talsu novada muzeja simtgades gads. Simts gadu laikā esam piedzīvojuši un pārdzīvojuši ne vienu vien notikumu. Ikkatram, kurš pielicis roku muzeja tapšanā un attīstībā, ir bijis savs redzējums. Cilvēkiem atmiņās muzejs ir palicis ar kaut ko īpašu un neatkārtojamu. Tādēļ vēlamies svinēt svētkus kopā ar pilsētas iedzīvotājiem un viesiem, aicinot uz trīs aizraujošiem vakara pasākumiem," teic svētku rīkotāji.

25. jūlijā aicināts iet "Vēsturei pa pēdām". Interesentiem būs iespēja uzzināt, kā rodas muzeja krājums. Tā būs iespēja atskatīties uz pagātnes notikumiem, kā arī novērtēt muzeja nozīmi un ieguldījumu kultūras mantojuma saglabāšanā. Vakaru ar koncertu noslēgs muzikālā apvienība "Tā kā pērn".

26. jūlijā varēs ieklausīties "Muižas stāstos", ar kuriem dalīsies novadniece Baiba Kalna. Vakara turpinājumā apmeklētājus priecēs Talsu "Melu klubs", iekustinās muižas deju kopa "Lūznovys kadriļs". Visa vakara garumā gan lieli, gan mazi aicināti piedalīties ainavu gleznošanā muzeja parkā.

27. jūlijā tiks izzināta "Izdzīvošanas ābece". Četri aizraujoši stāstnieki iepazīstinās viesus ar Latvijas leģionāru ekipējuma attīstību 2. pasaules kara laikā, medību nozīmi mūsdienās, izdzīvošanas pamatprasmēm mežā, kā arī varēs uzzināt, kādas nezāles ir derīgas pārtikā un dziedniecībā. Trešo vakaru svētku nedēļu noslēgs mūziķi Ieva un Singurs Zariņi, Marija Rezonga un Mikus Krastiņš.

Katru vakaru no pulksten 18.00 līdz 20.00 notiks bezmaksas izjādes ar poniju, orientēšanās parkā un galda spēles.

Ieeja bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti