VIDEO: Publiskots dokumentālās īsfilmas «LGBT tu neesi viens» tīzeris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Starptautiskajā dienā pret homofobiju, transfobiju un bifobiju pirmizrādi piedzīvoja informatīvi izglītojošās dokumentālās īsfilmas “LGBT tu neesi viens” tīzeris, medijus informē filmas pārstāvji.

Dokumentālā īsfilma “LGBT tu neesi viens” pirmizrādi piedzīvos 6. jūnijā. Tā veidota kā sociāls projekts, kura ietvaros sabiedrībā atpazīstami cilvēki, viedokļu līderi un nozares speciālisti vērš sabiedrības uzmanību uz mobingu, īpaši LGBT kustības pārstāvju virzienā. Filmā tiek diskutēts par pazemošanas ietekmi, sekām un iespēju mobingu mazināt.

Īsfilmas veidotāji norāda, ka tās mērķis ir veicināt sabiedrības informētību un izpratni par dažādu seksuālo orientāciju esamību un attieksmi, vērst sabiedrības uzmanību uz problēmām, ar kurām saskaras “atšķirīgie” skolas vecuma bērni, sniegt padomus vecākiem, informēt jauniešus par to, kur meklēt palīdzību, sekmēt LGBT tiesisko integrāciju Latvijā un aktualizēt LGBT kustības integrāciju darba vidē.

Filmā savos pieredzes stāstos dalās žurnālists Kārlis Streips, sabiedrisks darbinieks Roberts Putnis, multimākslinieks Kašers, influenceris un “drag gueen” Rojs Rodžers Linkevičs un citi. Savukārt profesionālo viedokli saistībā ar pusaudžu personības veidošanos un mobingu pauž Rīgas Stradiņa universitātes Psihosomatiskās klīnikas ārsts un psihoterapeits Artūrs Miksons, “Papardes zieda” valdes priekšsēdētāja Iveta Ķelle, “Mozaīkas” valdes loceklis Kaspars Zālītis un Eiropas kustības Latvijā (EKL) ģenerālsekretāre un Latvijas Drošāka interneta centra izglītības darba vadītāja Liene Valdmane.

Iedrošinot citus būt atvērtiem un pieņemošiem, filmā savu viedokli pauž sabiedrībā atpazīstami cilvēki – Toms Grēviņš, Linda Samsonova, Aminata Savadogo, Samanta Tīna, Marta Grigale, Ieva Florence, Vita Balčunaite, Madars Apse un citi, kas pusaudžu gados arī ir saskārušies ar mobingu un izstumšanu. 

Filmas veidotāji atzīmē, ka šobrīd sabiedrības iniciatīvu portālā “Manabalss” atkārtoti savākti vairāk nekā 10 000 parakstu par iespēju reģistrēt viendzimuma partnerattiecības, un filmā tiks izcelti arī juridiskie jautājumi, kas svarīgi LGBT kopienai.

Dokumentālā īsfilma “LGBT tu neesi viens”

  • Īsfilmas izpildproducents: “Ai Production”
  • Producente: Aiga Baikova
  • Montāžas režisore: Ieva Sarmiņa
  • Operatori: Edgars Punculis un Mārcis Birste
  • Sadarbības partneri: “Accenture Latvia”, “Mozaīka” un “Papardes zieds”
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti