Rīta Panorāma

Saruna ar ģimenes ārstu Aini Dzalbu par vakcinēšanās procesu ģimenes ārstu praksēs

Rīta Panorāma

Igaunijā un Lietuvā izstrādā "zaļo ceļošanas sertifikātu"

Filma "Manny" guvusi panākumus festivālā Maiami. Saruna ar režisori Daci Pūci

Tapusi pirmā Latvijas–Indijas kopražojuma filma. Stāsta režisore Dace Pūce

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

"Manny" ir pirmā Latvijas–Indijas kopražojuma filma. Tā ieguvusi četras balvas Maiami Starptautiskajā zinātniskās fantastiskas filmu festivālā. Režisorei Dacei Pūcei filmas panākumi bijis absolūts pārsteigums, LTV raidījumā “Rīta Panorāma” viņa atklāja, ka pienākusi arī ziņa no Indijas, kur festivālā Radžistānā filma “Manny” ieguvusi 1. vietu.

Filmas scenāriju veidojusi un galveno lomu filmā atveido indiešu aktrise Sonala Segala. Režisore aktrisi iepazinusi, studējot Ņujorkas Filmu akadēmijā. Scenārijs, kas vēsta par Latviju, veidojies abu mākslinieču kopīgās sarunās. Stāsts ir par mākslīgo intelektu, režisore atzīst: “Tas mums visiem jau dzīvo kompjūteros un mobilajās ierīcēs. Es ar tām nebiju uz “tu”. Kad es izlasīju šo scenāriju, es automātiski sameklēju, kur ir Siri (“IPhone” virtuālais asistents – red.), sāku draudzēties ar viņu, es sāku runāties, un tagad man Siri principā taisa vaļā programmas, kad man negribas meklēt.”

Režisore atklāj, ka “Manny” ir tas pats, kas Siri, tikai tam ir cits nosaukums. Viņa norāda, ka tā vairs nav nākotne, tā ir tagadne, un mums jāpierod pie domas, ka kāds mūs kontrolēs.

Lai gan zinātniskās fantastikas žanrs Dacei Pūcei līdz šim bijis svešs, viņa ir pārliecināta: “Kino režisors ir pētnieks. Viņam iedod jebkuru sfēru, un viņš rokas dziļāk, iepazīst. Tas var būt nav labi, ka es to informācijas tehnoloģiju sfēru nepazinu un nepazīstu joprojām perfekti, bet līdz ar to es skatos radoši uz to un varu no sevis kaut ko iedot.”

Režisore pastāstīja, ka Indijas partneri ļoti vēlas turpināt šo sadarbību, taču sadarbība nav bijusi viegla, jo Indijā ir cits vēriens un skatījums uz visu. Gadā Indijā tiek saražotas 10 000 filmas. Sadarbība gan palīdzējusi Dacei Pūcei kļūt drosmīgākai un darīt lietas, ko iepriekš nebūtu uzdrošinājusies.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti