Rīgā sāk filmēt vēsturisku dienvidkorejiešu mākslas filmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgā un kino pilsētiņā "Cinevilla" 3. novembrī sāks vēsturiskas dienvidkorejiešu muzikālās drāmas “Hero” filmēšanu. “Film Angels Studio” sadarbība ar galveno filmas producentu “JK Film Corp.” sākās jau šī gada jūlijā un kulmināciju sasniegs novembrī, kad piecu dienu garumā notiks filmēšana Vecrīgā un divas dienas kino pilsētiņā "Cinevillā". Latvija izvēlēta kā vienīgā filmēšanas vieta ārpus Dienvidkorejas, paziņojumā medijiem informē filmas veidotāji.

Filma stāsta par 20. gadsimta sākuma korejiešu pretošanos Japānas koloniālajiem spēkiem. Stāsta centrā ir korejiešu pretošanās kustības līderis, ģenerālleitnants An Jung-Geun, kurš pie Vladivostokas aizvada vairākkārtējas varonīgas cīņas pret japāņu spēkiem, līdz cieš sakāvi. Filmas galveno varoni atveido pašlaik populārākais korejiešu muzikālais aktieris Jung Sung-Hwa, kurš vairākkārtīgi saņēmis labākā aktiera balvas Korejas un starptautiskajos filmu un mūzikas festivālos. Filmas režisors ir Yoon Je-Kyun, kurš pazīstams ar savu darbu pie tādām korejiešu filmām kā “Tidal Wave” un “Ode to My Father”.

“Mūsu izvēle par labu Rīgai bija, jo uzskatām, ka tā ir viena no visrūpīgāk saglabātajām vēsturiskajām pilsētām pasaulē,”

lakonisks ir filmas režisors Yoon Je-Kyun par to, kādēļ tieši Latvija izvēlēta par vienīgo filmēšanas vietu ārpus Dienvidkorejas.

“Esam gandarīti ikreiz, kad varam piedalīties kādā starptautiskā projektā. Šoreiz īpašs prieks, jo paplašinām mūsu darbību ar Āzijas kompānijām. Projektam “Hero” Latvijā tiks filmētas tā saucamās “action” ainas – pakaļdzīšanās, izsekošanas, cīņas. Filmēšanas komandu līdzīgās daļās veido korejiešu un latviešu kino profesionāļi – kopā vairāk nekā 100 cilvēku filmēšanas grupā vien, un papildus vēl vietējie aktieri un masu skatu dalībnieki,” tā “Film Angels Studio” vadītājs Ivo Ceplevičs.

Laikā no 3. līdz 9. novembrim plānota filmēšana Vecrīgā, kad iespējami gājēju un satiksmes ierobežojumi, kā arī paaugstināts skaņas un gaismas līmenis. Filmas veidotāji iepriekš atvainojas pilsētas iedzīvotājiem un viesiem par radītajām neērtībām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti