LTV1 rādīs dokumentālo filmu «Prāta vētra: starp krastiem»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Svētdien, 3.janvārī, pulksten 21.15 LTV1 ēterā būs skatāma nesen tapusī dokumentālā filma "Prāta vētra: starp krastiem".

Jau vēstīts, ka dokumentālās filmas "Prāta vētra: starp krastiem" pirmizrāde notika 29.oktobrī kinoteātrī "Kino Citadele".

Filma ir dokumentāls stāsts par četriem draugiem - par četriem atšķirīgiem, taču sirdī līdzīgiem skolas biedriem. Viņi piedzima 1970.gadu vidū, izauga ar padomju multfilmām un tukšajiem veikalu plauktiem. Latvijas valsts neatkarības priekšvakarā viņi izveidojot jaunu grupu "Prāta vētra".

Filmā grupa pirmo reizi atklāti stāsta par kopā būšanu, krīzēm un prieka brīžiem. Par Rietumiem un Austrumiem. Filmā izsekots grupas jaunākā albuma tapšanas procesam Berlīnē un iekļauti vēsturiski kadri no arhīviem.

Filmas veidotāji - Sandijs Semjonovs, Audinga Kucinskaite, Undīne Buka, Gundars Rēders, Edgars Dubrovskis. Filma tapusi studijā “SKUBA films”. Filmu atbalsta Nacionālais kino centrs un “Latvijas dzelzceļš”. Filmā piedalās Renārs Kaupers, Jānis Jubalts, Māris Mihelsons un Kaspars Roga.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti