«La La Land» turpina uzvaras gājienu arī Lielbritānijas BAFTA

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā pasniegtas Britu kino un televīzijas mākslas akadēmijas (BAFTA) balvas. Piecas godalgas ieguva amerikāņu kinorežisora Deimiana Šazela filma “La La Land”, kas nominēta arī rekorda skaitam "Oskaru", kā arī "Zelta globusa" un ASV Režisoru ģildes balvām.

Kinomūzikls bija nominēts 11 kategorijās un ieguva balvas par labāko filmu, režisora darbu, aktrisi, kinematogrāfiju un mūziku.

Savukārt par labāko aktieri Britu kinoakadēmijas pārstāvji atzina Keisiju Afleku, kurš tēloja filmā “Mančestra pie jūras”.

Ceremoniju Londonas karaliskajā Alberta zālē apmeklēja daudzas slavenības un šovbiznesa zvaigznes, tostarp princis Viljams ar sievu Keitu, aktrises Merila Strīpa un Nikola Kidmena. Kembridžas hercogs arī pasniedza balvu par mūža ieguldījumu kinomākslā 90 gadus vecajam komiķim un aktierim Melvisam Brūksam.

Britu kinoakadēmijas balvas tiek pasniegtas kopš 1947. gada, un to saņēmēji bieži gūst panākumus arī Amerikas Savienoto Valstu   Kinoakadēmijas pārstāvju balsojumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti