Kultūras akadēmiju absolvēs 34 kino profesionāļi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

10. un 11. jūnijā Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA) notiks ”Audiovizuālās mākslas” bakalauru un maģistrantūras programmas studentu diplomdarbu filmu skates. Šogad akadēmiju absolvēs rekordliels jauno kino profesionāļu skaits – 11 maģistranti un 23 bakalauri. Tie būs filmu režisori, filmu operatori, montāžas režisori, producenti, lsm.lv pavēstīja LKA pārstāve Aija Lūse.

Daudzu absolventu vārdi Latvijas kino nozarē jau ir izskanējuši, piemēram, Roberts Rubīns, Ivo Skanstiņš, Dace Pūce, Gatis Ungurs, Liene Linde, Kristaps Brīze u.c. Diplomdarbu filmas ir gan tematiski daudzveidīgas, pārstāvot gan dokumentālo, gan spēlfilmas žanrus.

“Esmu audzis tādā mājā un tādā ģimenē, kur katru bērnu katrā dzimšanas dienā regulāri nomēra pie vienas noteiktas durvju stenderes, ar cietu zīmuli iezīmē strīpiņu un pieraksta attiecīgo gadu un datumu. Tā arī es varētu parādīt, kā četru gadu garumā izauga bakalaura kursa studenti, kā divu gadus stiepās uz augšu maģistranti. Viņi paši to, iespējams, pat neapzinās, bet izmaiņas ir acīmredzamas," par topošajiem absolventiem saka programmas vadītājs Pēteris Krilovs. "No pirmajiem neveiklajiem vingrinājumiem līdz jau publikas atzītām un pat apbalvotām skatēs un festivālos labām īsfilmām. Bet es būtu patmīlīgs un egoistisks sirmais profesors, ja tas vien būtu mans un visas mūsu katedras mērķis. Mūsu visu pedagogu galvenais uzstādījums ir, lai no šiem jaunajiem “augļukoku stādiem” nākotnē izaugtu skaisti, ražīgi, apbrīnas vērti profesionālās mākslas dārzi. Un no citiem dārziem kaimiņi tur naktīs lavītos pazagties labus, garšīgus augļus.”

2016. gada rudenī tiks organizētas plašākai sabiedrībai pieejamas LKA “Audiovizuālās mākslas” bakalauru un maģistrantūras programmas studentu diplomdarbu filmu skates, par ko sabiedrība un visi kino interesenti tiks savlaicīgi informēti.

Savukārt 2016. gada jūlijā LKA notiks jauno kino nozares speciālistu uzņemšana – pieteikties studijām var jaunā bakalaura studiju programmā “Audiovizuālā māksla” (specializācijas: Filmu režija; Operatora māksla; Filmu montāža un skaņa; Audiovizuālās un skatuves mākslas producēšana; Audiovizuālās un skatuves mākslas teorija), kā arī maģistra studiju programmā Audiovizuālā māksla: Filmu režija un producēšana.

Informācija par studiju iespējām pieejama šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti