Kultūras ziņas

25. oktobris – Pasaules operas diena

Kultūras ziņas

Evitas Hofmanes debija – stāstu krājums "Durvis"

Top miniseriāls "Ārčijs un Nellija"

Kā nodzīvot līdz 100 gadiem? Top miniseriāls par senioriem «Ārčijs un Nellija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ar retorisku jautājumu – kā uzlabot dzīves kvalitāti un nodzīvot līdz 100 gadiem? – savu ceļu pie skatītājiem sāk jauns miniseriāls “Ārčijs un Nellija”. Režisore Madara Dišlere sola, ka daudzsēriju filma būs pilna ar optimismu un ievērojamu humora devu. Uz ekrāniem filma nonāks šī gada izskaņā.

Režisore Madara Dišlere, kuras spēlfilmu “Paradīze ’89” pirms trim gadiem kinoteātros noskatījās vairāk nekā 53 tūkstoši skatītāju, sākusi darbu pie sešu sēriju filmas par diviem senioriem – “Ārčijs un Nellija jeb kā uzlabot dzīves kvalitāti un nodzīvot līdz 100 gadiem”.

Režisore stāsta: "Ideja radās pirmās pandēmijas laikā tad, kad arī bija mājsēde, un es domāju, ka varētu kaut kā palīdzēt cilvēkiem šo laiku pārvarēt. [..] Mācoties ārstniecisko masāžu, kā jau jebkuram medicīnas personālam, vispirms ir jāapgūst primārās zināšanas par ķermeni, par to, kā darbojas organisms, visa fizioloģija, anatomija. Un, to visu mācoties, es aizvien vairāk sapratu, cik tas ir interesanti, cik mūsu organisms ir kolosāla mašīna un ka ļoti daudzas lietas mēs varam darīt paši, lai justos labi.

Man ļoti gribas, lai cilvēki skatoties iegūst labas emocijas, lai viņi iedvesmojas, līdz ar to viņa ir tāda pozitīva, ar optimismu un arī lielu devu humora.

No otras puses, man gribas mazliet izglītot cilvēkus, un tādā ziņā mums ir arī animācijas daļa, kurā es vēlos pastāstīt ļoti vienkāršā valodā, kas notiek organismā konkrētos brīžos un ko pats cilvēks var sev darīt mājas apstākļos, lai justos labi."

Sešas piecpadsmit minūšu sērijas bez dialogiem, bet ar komiskām situācijām un animācijas papildinājumiem izstāstīs sirsnīgu stāstu par diviem pensionāriem, kuri pamazām atrod ceļu uz jaunu draudzību. Galveno varoņu – Nellijas un Ārčija lomās – Jaunā Rīgas teātra aktrise Regīna Razuma un igauņu aktieris Tonu Oja.

"Es esmu ļoti priecīga, ka šajā brīdī var strādāt, jo mums teātris ir "lokdaunā", mēs nespēlējam un nemēģinām pagaidām. Darbs vienmēr iepriecina, kino darbs tai skaitā," atzīst Razuma. "Nellija ir sieviete labākajos gados, kas savā dzīves posmā pārvēršās un top arvien gudrāka un gudrāka, transformējas, kā jau tas tagad domājošiem cilvēkiem ir jādara."

Valmieras teātra aktieris Mārtiņš Liepa atveido Nellijas znotu: "Pēc paskata jau var redzēt, ka viņš nav biroja klerks. Mūsu ģimenīte ir tāda, sauksim to par hipijiskiem, tādi, kas pārtiek no laimes un no mīlestības."

Filmas producentes Alises Ģelzes radošajā kontā ir tādas spēlfilmas kā “Es esmu šeit”, “Paradīze '89” un “Oļegs”, kas savulaik pirmizrādi piedzīvoja Kannu kinofestivālā un guva starptautisku atzinību daudzos festivālos. Jaunais projekts top sadarbībā ar Latvijas Televīziju un ar Valsts kultūrkapitāla fonda programmas “KultūrElpa” atbalstu.

Producente neslēpj prieku, ka Dišleres ideju var realizēt tieši šī brīža apstākļos un ierobežojumos: "Patiesībā arī tāds brīnums ir noticis, ka šis projekts notiek ļoti ātri. Ideja radās tikai šī gada sākumā, un mēs jau šobrīd šo ideju ražojam. [..] Mēs tieši ražošanas aspekta ziņā esam priviliģēti saistībā ar pārējām kultūras nozarēm, jo mēs pēc nodarbošanās koda skaitāmies ražošana, un, protams, ražošanas procesus mēs varam turpināt. Tas visskumīgākais šobrīd ir tā iespēja nokļūt līdz skatītājam. [..] Neskatoties uz finansiāliem ierobežojumiem un steidzīgo laiku, kādā mums jāveic šis projekts, mēs tomēr ļoti gribējām saglabāt to kino sajūtu uz ekrāna. Dabūt to sajūtu, ka tu skaties īstu filmu, ne tik daudz to klasisko TV sēriju formātu."

Plānots, ka daudzsēriju filmas pirmizrāde varētu notikt jau šī gada Ziemassvētku brīvdienās LTV.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti