FOTO: Rudenī plānots pabeigt «Mātes piena» filmēšanu. Ieskats uzņemšanas laukumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Jūnija beigās atsākta uzņemšana filmu studijas "Deviņi" un režisores Ināras Kolmanes pilnmetrāžas spēlfilmai “Mātes piens”, informēja producenti. Filmēšanu paredzēts noslēgt rudenī.

Tuvākās filmēšanas dienas notiks kādā dzīvoklī Vecrīgā, kur iekārtots galveno varoņu mājas vieta dažādos laika periodos gan 50. gados, gan 60., gan 80. gados. Turpmākā filmēšana notiks Rīgā un daudzviet Latvijā.

“Šis ir saviļņojošs un arī ļoti darbīgs laiks – plānojam, ka rudenī filma jau būs uzfilmēta! Vasaras filmēšanas posms būs spilgtu emociju pilns, jo tiks filmēti kadri, kas atainos skarbos un emocionālos sieviešu likteņus un līkločus uz 20. gadsimta vēstures fona PSRS okupācijas režīmā, kur centrā būs 80. gadi.

Šis režīms daudziem atņēma ticību un godīgumu, arī dzīvības, bet daudziem pilnībā sagrāva dzīvi un tās mērķus.

Šis vēsturiskais fons, manuprāt, ir aktuāls arī mūsdienu nemierīgajā pasaulē. Filmā uz to visu skatīsimies no dažādiem skatu punktiem – mātes un meitas. Tas ļaus ieraudzīt absurdo padomju iekārtu un cilvēku likteņus gan caur pieauguša, savus ideālus zaudējuša cilvēka prizmu, gan arī paskatoties bērna acīm, no bērna perspektīvas,” atklāja filmas režisore Ināra Kolmane.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Filmēšanā galvenajā mātes Astras lomā dažādos dzīves posmos iejūtas trīs aktrises – Maija Doveika, Elīna Vaska un Madara Mazā kā māte bērnībā. Meitu Noru tēlo Rūta Kronberga, bet Jesi – Zane Bierande. Tā kā filmas stāsts vēsta par ilgu laika posmu no 1944. gada līdz pat 1989. gadam, tad vairākus personāžus attēlos dažādi aktieri dažādos vecuma posmos. Piemēram, vecomāti tēlo Indra Briķe un vecomāti jaunībā Inga Tropa, Juris Lisners iejūtas patēva lomā, bet Rihards Jakovels spēlē patēvu jaunībā.

Otrā plāna un epizodiskās lomās redzēsim arī tādus aktierus kā Jānis Znotiņš (mātes Astras tēvs), Elīna Vāne (lauku skolas direktore), Baiba Broka (Rīgas skolas direktore), Daiga Kažociņa (skolotāja), Kaspars Znotiņš (skolotājs Blūms), Gundars Grasbergs (čekists), Hermans Skučs (čekists), Ilze Blauberga (māsiņa), Daiga Gaismiņa (bērnu ārste), Anatolijs Fečins (militārās audzināšanas skolotājs). Filmā piedalās arī aktieri no Krievijas un Ukrainas, kas iejutīsies ainās, kas stāstā norisinās Ļeņingradā.

Filma tiek veidota pēc rakstnieces Noras Ikstenas starptautiski populārā romāna “Mātes piens” motīviem. Filmas režisore ir Ināra Kolmane, scenārija autors Arvis Kolmanis. Filmēšanā piedalīsies starptautiska komanda – operators Rolands Leonavičus (Lietuva), mākslinieks Aļģirds Garbačausks (Lietuva), kostīmu māksliniece Evija Džonsone, grima māksliniece Gunda Zvirbule, producenti Jānis Juhņēvičs un Marta Romanova-Jēkabsone, izpildproducente Ieva Majore. Filmas aktieru atlasi veic aģentūra "Austra Casting".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti