Kultūras ziņas

"Prāta vētra" pošas koncerttūrei

Kultūras ziņas

Māra Ārgaļa glezna Imanta Kalniņa mūzikā

Publiskots spēlfilmas "Homo Novus" treileris

Filmas «Homo novus» producents: Tā ir atzīšanās mīlestībā Rīgai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Strauji tuvojoties spēlfilmas “Homo novus” pirmizrādei, no 18.jūlija internetā un kinoteātros dzīvi sāk filmas treileris, kurā vēl plašāk pavērts priekškars uz Anšlava Eglīša romāna kino versiju. “Tas krāšņums ir neaprakstāms. Mēs gribējām to Rīgu eksterjeros parādīt, bet tagad, paskatoties arī tos interjerus un to Rīgu, ko caur logiem varam redzēt dažādās filmas ainās… Kā vakar mēs minējām kolēģiem – tā ir tāda atzīšanās mīlestībā Rīgai,” atklāja filmas producents Ivo Ceplevičs.

Savukārt aktrise Kristīne Krūze atzina – iespēja pārcelties teju simt gadu senā pagātnē un piedzīvot tā laika Rīgu bija aizraujošs piedzīvojums. 

“Man ir tāda sajūta, ka tas laiks ir kā tāda mazliet zaudēta paradīze priekš mākslinieka, jo tajā laikā māksla vēl nebija tik ļoti komercializēta,” pārdomās dalījās aktrise. “Mākslinieks radīja un nedomāja par to, ka tas ir tagad kaut kā jāpārdod.”

Ivo Ceplevičs arī izteica cerību, ka filma varētu būt interesanta citu valstu skatītājiem: “Mums filmas galvenais mākslinieks Kirovs Šuvalovcs ir no Krievijas, scenārija līdzautore ir no Anglijas, pēcapstrādē mums palīdz kolēģi no Lietuvas, Igaunijas un Čehijas, kuri visi ir izteikuši, ka ir vizuāli krāšņa un skaista filma, tā kā - tas, ka tie ir slavenie latviešu aktieri un latviešu autors, neizslēdz to, ka filma varētu būt interesanta arī citu valstu skatītājiem.”

Kopā ar skatītājiem filmas radošā komanda pirmizrādi piedzīvos 26. septembrī kinoteātrī “Splendid Palace”, bet pēc tam, no 28. septembra, pārpratumu komēdija būs skatāma visos Latvijas kinoteātros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti