Festivāls «2Annas» aicina bērnus uz jaunāko pasaules kino

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas starptautiskais īsfilmu festivāls “2Annas” aicina apmeklēt bērnu īsfilmu konkursa seansus otrdien, 11. februārī, un sestdien, 15. februārī. Bērniem, kas apmeklēs seansu 11. februārī, būs ļoti nozīmīga loma – viņi būs festivāla žūrija, kas noteiks, kuras filmas uzvarēs “2Annas” bērnu filmu konkursā, medijus informē festivāla organizatori.

Īpaši atlasītā programmā “2Annas” piedāvās septiņas pašas jaunākās, kā arī festivālos jau atzinīgi novērtētās īsfilmas bērniem no Eiropas, Nepālas, Irānas, Argentīnas un Kanādas. Programma paredzēta mazajiem skatītājiem vecumā no 6 līdz 12 gadiem. Šī būs unikāla iespēja redzēt to, ko nevarēs noskatīties nekur citur.

“Kaķu ezera pilsēta”
“Kaķu ezera pilsēta”

Festivāla organizatori uzsver: filmu saturs atspoguļo ne tikai aktuālas tēmas un iepazīstina ar dažādu pasaules valstu dzīvesstilu un vērtībām, bet arī attīsta kritisko domāšanu.

“Bērniem ir sava morāles un vērtību izpratne, taču pieaugušie bieži vien viņus neuztver nopietni, neuzticas, jo domā, ka bērni daudz ko nesaprot. Bērni uz notiekošo raugās pavisam citādi nekā pieaugušie, tādēļ “2Annas” bērnu seansos, kam dots nosaukums “Redzi mani”, iekļautas septiņas aktuālas – nopietnas, jautras, sociāli un politiski aktīvas īsfilmas, kurās notikumi parādīti no bērnu skatu punkta,” stāsta Rons Rozenbergs, festivāla “2Annas” bērnu un jauniešu programmas kurators.

"Vectēvs”
"Vectēvs”

Starptautiskā bērnu īsfilmu konkursa programma:

  • “Vectēvs” (režisore Agnese Laizāne, Latvija, 2019., spēlfilma, 14 min.) Emīlijai ir viena diena, lai atrastu saimniekus kaķēniem, pirms vectēvs tos nogalina.
  • “Ians, aizkustinošs stāsts” (režisors Abel Goldfarb, Argentīna, 2019., animācija, 9 min.) Ians piedzima ar cerebrālo trieku. Tāpat kā visi bērni, viņš sapņo par draugiem, tomēr rotaļu laukumā viņu apceļ. Ians ir gatavs pārsteigt pasauli un izcīnīt savu vietu zem saules.
  • “Zilonis” (režisore Julia Ocker, Vācija, 2018., animācija, 4 min.) Zilonītis ir noskumis, un viņa snuķis cenšas viņu uzmundrināt. Tas nav viegls uzdevums.
  • “Bērns – skolotājs” (režisors Phadindra Budhathoki, Nepāla, 2019., spēlfilma, 10 min.) Kāds zēns, kurš uzskata, ka pedagogi bērnus soda pārāk nežēlīgi, ir gatavs piedalīties skolotāju dienā un iemēģināt roku skolotāja darbā.
  • “Varahrama” (režisors Mahdi Kamrani, Irāna, 2018., spēlfilma, 7 min.) Īsfilma stāsta par mazu meitenīti, kura vēlas doties ārā spēlēties ar citiem bērniem, bet mamma viņai to neļauj, ieslēdzot meiteni mājās.
  • “Kaķu ezera pilsēta” (režisore Antje Heyn, Vācija, 2019., animācija, 7 min.) Kaķis Persijs dodas izbaudīt atpūtu Kaķu ezera pilsētā – paradīzē kaķiem. Bet ne viss ir tā, kā viņš bija cerējis. Pat dvieli pludmalē nevar atstāt bez uzraudzības...
  • “Mahalia kūst lietū” (režisore Emilie Mannering, Kanāda, 2018., spēlfilma, 11 min.) Mahalia ir kautrīga, 9 gadus veca melnādaina meitenīte. Viņa jūtas neiederīga baleta nodarbībās. Meitenes māte, cerībā vairot viņas pašapziņu, aizved viņu pie friziera iztaisnot matus.

“Mahalia kūst lietū”
“Mahalia kūst lietū”

Papildus 11.un 12. februārī bērnu zinātnes centrs “Tehnoannas pagrabi” aicina ikvienu interesentu uz atvērto durvju dienu.

Starptautiskā bērnu īsfilmu konkursa seansi notiks otrdien, 11. februārī, kinogalerijā "KSuns" un sestdien, 15. februārī, Kaņepes Kultūras centra "Kino Augusts". Plašāka informācija par festivālu un konkursa programmu pieejama “2Annas” mājaslapā.

Biļetes, apmeklējot seansu 11. februārī kopā ar klasi, var rezervēt piezvanot festivāla producentei Agnesei Krastkalnei tālr. 27502343 vai rakstot [email protected], un iegādāties pirms seansa kino galerijā "KSuns". Biļetes uz seansu 15. februārī plkst. 12.00 var iegādāties pirms seansa Kaņepes Kultūras centrā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti