Kultūras ziņas

Rīgas Jūrmalas pilsētai – 100

Kultūras ziņas

Matīsa Kažas "Klejotāji" pirmizrādes gaidās

9 trešdienas. 9 režisori. 9 īsfilmas

Deviņu jauno Latvijas režisoru īsfilmu maratons – trešdienās Latvijas Televīzijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lai Latvijas jaunajiem kinorežisoriem dotu iespēju uzrunāt skatītājus, bet skatītājiem – iepazīt jaunos kinorežisorus un viņu rokrakstu, Latvijas Televīzijā par pavasara tradīciju kļuvis pašmāju režisoru īsfilmu maratons. Tas sāksies 4. martā, un katru trešdienas vakaru tiks demonstrēta viena filma – deviņas trešdienas deviņu režisoru deviņas dažādu žanru īsfilmas.

Jaunās režisores Ievas Norveles debija – viegla komēdija “Lelles” 4. martā pulksten 22.30 aizsāks Latvijas režisoru īsfilmu ciklu Latvijas Televīzijas 1. kanāla ēterā. Bet maratons ilgs līdz pat maija sākumam, un trešdienu vakaros kopumā tiks izrādītas deviņas apmēram pusstundu garas spēlfilmas.

Latvijas Televīzijas filmu iepirkšanas nodaļas pārstāve Liene Laviņa-Kalnaella, stāstot par šī gada filmu izlasi, uzsver: “Šogad režisori nav tikai no vienas izglītības iestādes, kā tas bijis dažkārt, bet mēs centāmies, lai šī programma būtu gan no Kultūras akadēmijas, gan no [Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas] RISEBA, gan no neatkarīgajiem producentiem, lai tiešām šis Latvijas jauno režisoru īsfilmu apkopojums ir pēc iespējas dažādāks.”

Tāds tas tiešām solās būt – būšot gan ironiskas, gan kriminālkomēdijas, mistērijas un šausmu filmas, kā arī pieaugšanas stāsti un, protams, neiztrūkstoši – attiecību drāmas.

Skatītājus gaida tikšanās ar tādiem iemīļotiem aktieriem kā Vilis Daudziņš, Uldis Dumpis, Akvelīna Līvmane, Ieva Puķe un daudziem citiem.

Laviņa-Kalnaella stāsta: “Vienojošais šīm filmām ir tas, ka filmas jau pabijušas starptautiskos festivālos, kā arī vairākas filmas tika izrādītas pagājušā gada “Lielā Kristapa” filmu programmā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti