Atklās dzejnieka Skujenieka 80 gadu jubilejai veltītu foto izstādi «Knutifikācija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ieskandinot izcilā dzejnieka Knuta Skujenieka 80 gadu jubileju, ceturtdien, 25. augustā, plkst. 15 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) telpās tiks atklāta ceļojošā fotogrāfiju izstāde "Knutifikācija", kas būs apskatāma līdz 20. septembrim, liecina LNB mājaslapā pieejamā informācija.

 

Izstādi veidojuši foto mākslinieki Viktorija Eksta un Paulis Jakušonoks, un radošo ideju viņi komentējuši šādi: "Knutifikācija ir  process, kuru izejot, tu atbrīvojies no ilūzijām. Dzejnieks ir, kamēr viņš raksta.

Knuts Skujenieks vairs neraksta, bet turpina būt dzejnieks, aktīvs sabiedrisko procesu vērotājs, radoša personība,

cilvēks, kura dzīve iedvesmo un liek domāt, akcentējot cilvēcību, drosmi, brīvību, bezkompromisu nostāju ikvienā jautājumā. “Post” radīšanas stāvoklī viņš atskatās uz savu ceļu un dod iespēju sekot savai esībai pirms un pēc."

Šobrīd par Skujenieku top arī dokumentālā filma "Knutifikācija", kuras pirmā publiskā prezentācija plānota šā gada septembrī – dzejnieka jubilejas godināšanas mēnesī. Dokumentējot Skujenieku filmas "Knutifikācija" tapšanas laikā, uzņemtas fotogrāfijas, kas attēlo dzejnieka ikdienu un attiecības ar apkārtējiem cilvēkiem.

Izstādi atbalstīja Zviedrijas vēstniecība Latvijā un LNB. Ieeja izstādē būs bez maksas.

Knuts Skujenieks ir viens no pazīstamākajiem latviešu dzejniekiem, tulkotājiem, atdzejotājiem un arī kritiķiem. 1936. gadā dzimušais dzejnieks šogad svin 80.dzimšanas dienu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti