Ārvalstīs dzīvojošie simtgades filmas internetā par brīvu nevarēs redzēt

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Visas Latvijas simtgades programmā tapušās kinofilmas ar laiku būs skatāmas portālā “filmas.lv”, taču autortiesību ierobežojumu dēļ tās varēs redzēt tikai Latvijas teritorijā.

Ārzemēs dzīvojošajiem latviešiem Nacionālais kino centrs iesaka sekot līdzi vēstniecību un diasporas organizāciju rīkotajiem filmu seansiem, kuros daudz tiek rādītas tieši skatītājiem pašlaik aktuālās simtgades programmas filmas. Taču internetā par velti tās ārzemēs redzēt tuvākajā laikā nevarēs, atzīst Kino centra vadītāja Dita Rietuma.

Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma
00:00 / 00:50
Lejuplādēt

“Tie ir autortiesību ierobežojumi. Nevienai no šīm simtgades filmām nav arī simtprocentīga valsts finansējuma. To neļauj Eiropas likumdošana,” skaidro Rietuma, “šīs tiesības, kas attiecas uz filmu izplatīšanu ārzemēs, lielā mērā ir īpašu diskusiju un īpašu skašu jautājums. Tāds brīdis, kad tās tiks izliktas vienā lapā ārzemēs – šobrīd es gribu teikt, ka tāds nav tuvākajā laikā paredzams."

Vienlaikus viņa norādīja – ja ir interese par kādu konkrētu filmu, var kontaktēties ar Nacionālo kino centru: “Mēs palīdzēsim ar informāciju, savienosim ar producentiem. Varat kontaktēties arī ar savu diasporas organizāciju – iespējams, tur var efektīvāk izveidot šīs filmu skates.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti