Kultūras rondo

Top Arhitektūras likums. Pārdomās dalās nozares pārstāvji

Kultūras rondo

Šogad dzejnieka Jāņā Poruka un rakstnieka Ernesta Birznieka-Upīša jubilejas gads

Guna Zariņa: Šis ir labs domu, ideju vākšanas laiks

Aktrise Guna Zariņa: Šis ir labs domu, ideju vākšanas laiks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Seriāla “Emīlija. Latvijas preses karaliene” uzņemšana rit “pilnā sparā”, Latvijas Radio raidījumā “Kultūras Rondo” jaunā gada pirmajā darbadienā pastāstīja aktrise, seriāla galvenās lomas atveidotāja Guna Zariņa.

Daudzsēriju filma “Emīlija. Latvijas preses karaliene” būs stāsts par starpkaru Latvijas “preses karalieni” – “Jaunāko ziņu” un “Atpūtas” izdevēju Emīliju Benjamiņu, kuras personība, bagātība un traģiskais liktenis ir kļuvuši par leģendu. Filmas stāsts sešās spēlfilmu sērijās un vienā dokumentālā sērijā aptvers laika periodu no Emīlijas Benjamiņas izdotā žurnāla “Atpūta” pirmsākumiem līdz viņas bojāejai Sibīrijā.

Aktrise atklāja, ka šobrīd no topošās daudzsēriju filmas par Emīliju Benjamiņu ir nofilmēta jau vairāk nekā puse.

"Viss liek domāt, ka būs skaista bilde, jo ir labi strādājuši mākslinieki un grimētāji, ka būs notikumiem bagāts un aizraujošs stāsts. (..) Notikumi ir ļoti strauji, domāju, ka skatītājiem būs interesanti. Cerams, ka arī būs, kam just līdz," vērtēja Guna Zariņa.

Topošās filmas scenāriju veidojuši Ivo Briedis, Baņuta Rubess, Aiva Birbele, Tabita Rudzāte, konsultanti rakstniece Māra Zālīte, vēsturniece Ineta Lipša, pie daudzsēriju filmas izveides strādā režisori Kristīne Želve, Andis Mizišs, Dāvis Sīmanis, bet pie dokumentālās daļas izveides – Gints Grūbe.

Vērtējot šo laiku, Guna Zariņa atzina, ka šis labs brīdis ideju apkopošanai. "Ja vien teātris vispār būs vēl, šis ir labs domu, ideju vākšanas laiks," norādīja aktrise. "Jākrāj piezīmju lapiņas, jāstrādā pie kaut kā tāda, ko neizdarīsi, kad atkal aizies lielais rats. Jāsakrāj lietas, lai pēc tam būtu, ko darīt un lietot."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti