Rīgas Kino muzejā atklās izstādi par filmu mākslinieci Ievu Romanovu

Piektdien, 1. martā, pulksten 16.00, atzīmējot Rīgas Kino muzeja 36. dzimšanas dienu, muzejā tiks atklāta izstāde "Ievas istaba" par filmu mākslinieci, sabiedrisko darbinieci Ievu Romanovu, kura šogad saņēma "Lielo Kristapu" par mūža ieguldījumu kinomakslā, informēja muzeja pārstāvji.

Ekspozīcija "Ievas istaba" ir improvizēts ieskats Ievas Romanovas dzīves galvenajos lokos. Liecības par Romanovas darbu pie filmu mākslinieciskās telpas izveides – īpaši par filmu "Dzīvīte" (1989); liecības par darbu kā muzeju māksliniecei – īpaši par Latvijas kino vēsturei veltītajām Rīgas Kino muzeja izstādēm; liecības par priekšsēdētājas darbu Latvijas Kinematogrāfistu savienībā un šajā amatā tapušajiem "kopotajiem birokrātiskajiem rakstiem" un Latvijas kino (at)balstošajām aktivitātēm.

"Ievas istabā" notiks arī citi pasākumi, tuvākais no kuriem –  sestdien, 9. martā, pulksten 14.00, kurā satiksies divas Latvijas Kinematogrāfistu savienības (LKS) vadītājas: pašreizējā tās priekšsēdētāja Marta Bite un Ieva Romanova, kas LKS vadīja no 1999. līdz 2013. un no 2015. līdz 2023. gadam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti