Ar pārsteidzošiem Latvijas stāstiem un leģendām LTV ēterā februārī atgriežas «Tas notika šeit»

No 8. februāra ceturtdienās plkst. 21.10 Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā (LTV1) atgriežas dokumentālais seriāls "Tas notika šeit", ko veido filmu studija "Mistrus Media" sadarbībā ar Latvijas Televīziju.

"Tas notika šeit" jaunajā sezonā vēsturnieki kopā ar LTV žurnālistu Dāvidu Ernštreitu atkal dodas uz piecām mazāk zināmām Latvijas vietām, šoreiz – Vaboli, Liezēri, Kurmeni, Popi un Trikātu, lai atklātu pārsteidzošus Latvijas stāstus un leģendas.

Jaunās sezonas raidījumu sērijās "Tas notika šeit" vēsturnieki – Inna Gīle, Kristīne Beķere, Vita Zelče, Liene Rokpelne, Edgars Plētiens, Gatis Krūmiņš, Kaspars Zellis, Uldis Neiburgs un Kārlis Sils – kļūst par detektīviem un piecos Latvijas pagastos trīs dienas meklē un pēta unikālus stāstus, cilvēkus, notikumus, kā arī pierāda, ka šajās vietās dažādos laikos ir risinājušies ievērības cienīgi un vēsturiski nozīmīgi notikumi. Trešajā dienā vēsturnieki iedzīvotājus iepazīstina ar savu jaunatklāto stāstu, un pēc vietējo balsojuma labākā stāsta nosaukums dots kādai īpašai vietai šajā ciematā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Raidījumā atklājas dažādi pārsteidzoši un līdz šim nezināmi fakti, piemēram, par noslēpumaino gaišreģi – Liezēres gulētāju, par princi, kas piedzimis bez rokām, un mistiskiem akmens krāvumiem kāda ezera dzelmē. Vēsturnieki izseko sarežģītiem notikumiem un likteņiem, kas gadu gaitā pārvērtušies par leģendām un mītiem.

Apgāzti arī vairāki ļaužu iztēlē radīti stāsti, kas iepriekš kā neapgāžami fakti bijuši pat aprakstīti grāmatās. 

Vēstures detektīvs "Tas notika šeit" turpina atklāt Latvijas ciematu kultūrvēsturiskos slāņus, nostāstus, mītus un noslēpumus.

Iepriekšējās sezonās atklātās vietas kļuvušas par intriģējošiem Latvijas tūrisma galamērķiem. "Arī šajā sezonā mūsu mērķis un aicinājums visiem skatītājiem ir ne tikai pētīt vietu vēsturi, bet arī apceļot Latviju un raidījumā "Tas notika šeit" redzētos pagastus," norādīja raidījuma režisore Inese Kļava.

Raidījums veidots filmu studijā "Mistrus Media" sadarbībā ar Latvijas Televīziju. Raidījuma partneri – Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un Valsts nacionālais arhīvs.

Raidījumu ciklu veido filmu studija "Mistrus Media", tā režisore ir Inese Kļava, laukuma režisore Lote Gediņa, montāžas režisori Toms Krauklis un Inese Kļava, operatori Jānis Kešāns, Jānis Saļms, Ivo Skanstiņš, Renārs Muskars,  Aleksandrs Okonovs, skaņas ieraksta operatori Nauris Būda, Aigars Endzelis un  Andrejs Pedčenko, komponists Kārlis Auzāns, producenti Elīna Gediņa-Ducena, Inese Boka-Grūbe, Gints Grūbe, izpildproducente Anete Ruperte.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti