Rīta Panorāma

Intervija ar Valmieras teātra direktori Evitu Ašeradenu

Rīta Panorāma

Georgijs Osokins un LNSO atskaņos Rahmaņinova Trešo klavierkoncertu

LTV1 sestdienās jauns raidījums bērniem "Cukuriņš un Feja"

Latvijas Televīzijā jauns raidījums bērniem «Cukuriņš un Feja»

Latvijas Televīzijā (LTV) no 25. novembra sestdienu rītos pulksten 9.30 LTV1 un REplay.lv būs skatāms jauns raidījums "Cukuriņš un Feja" – piedzīvojumiem bagāts un izglītojošs seriāls bērniem (vecumā no 3 līdz 12 gadi) par veselīga uztura paradumiem.

"Domājot par sabiedrības veselību un labklājību ilgtermiņā, kā paši pirmie uzmanības centrā, protams,  nonāk paši mazākie – mūsu bērni. Veselīgs uzturs, pareizi ēšanas paradumi ir viens no bērnu veselības priekšnoteikumiem, tāpēc ļoti ceram, ka "Cukuriņam un Fejai" izdosies iedvesmot bērnus un viņu ģimenes veidot veselīgas un apdomīgas attiecības ar našķiem, apjaust citas tūkstoš garšu iespējas, labi pavadīt laiku ar varoņiem un tādējādi padarīt mūs veselākus, laimīgākus," teic LTV Programmu daļas direktore Jana Semjonova.

Saldummīlei Fejai, kas raidījumā netieši asociēta ar bērniem, ļoti garšo saldumi, patīk krāsainas lietas, nereti gribas rītu sākt ar saldumu un arī pirms miedziņa apēst kādu našķi. Atšķirībā no bērniem Fejai ir īpašs nobūrums – ja viņa ēdusi pārāk daudz saldumu, tā vairs nevar lidot, netieši parādot, ka pārmērīgs cukura daudzums ietekmē pašsajūtu un šajā gadījumā arī Fejas spējas.

Režisore un scenārija autore Felicita Gāga norāda: "Mūsu misija bija izveidot raidījumu bērniem, kurā Feja iemieso bērnišķo vēlmi našķoties, bet tajā pašā laikā ir pietiekami drosmīga, lai mainītu savus paradumus. Ir svarīgi raisīt bērnos interesi par veselīgām receptēm caur interesantu un draudzīgu komunikāciju. Caur spēles elementu un humoru iemācīt, kā gatavot veselīgi, bet vienlaikus arī garšīgi. Seriālā caurvijas draudzība, līdzcilvēki, un izpratne par to, kāpēc ir svarīgi pārvarēt grūtības un atbalstīt vienam otru – šīs cilvēciskās vērtības savijas ar kopīgu ēst gatavošanu."

Pirmajā sērijā Feja ielaužas Cukuriņa saldumu skapī un, kamēr viņš guļ, metas virsū viņa saldajiem našķiem. Pēc nedarba, mēģinot klusām nozust, viņa saprot, ka ne tikai ir iesprūdusi Cukuriņa skapī, bet arī viņas spārni vairs nedarbojas kā iepriekš. Fejas Spodras krustmāte apsola atgriezt viņas lidošanas spējas ar nosacījumu, ka viņa izpildīs desmit labus darbus. Lai Feja varētu atgriezties pie sava īstā aicinājuma un dāvāt bērniem labās domas, viņa nolemj atteikties no cukura, tā vietā gatavojot veselīgas receptes. Pirmais labais darbs – garšīga tēja mazajiem milžiem.

Vai Feja paveiks desmit labos darbus un atgūs spēju lidot? Seko līdzi Fejas piedzīvojumiem virtuvē, kurā viņa kopā ar saviem draugiem Cukuriņu un Peli gatavos interesantas receptes mazajiem milžiem. 

Raidījumu sadarbībā ar Latvijas Televīziju veido neatkarīgo producentu kompānija "LA.LV" – producentes Inta Konstante-Zaķīte un Daina Gāga-Ēķe. Radošajā komandā – režisore Felicita Gāga, scenārija līdzautori Felicita Gāga un Adriāns Toms Kulpe, scenogrāfe Maija Jansone, tērpu māksliniece Anda Šķerbaka, mūzikas autore Spāre Vītola, galvenais operators Emīls Spuņģis. Tēlu lomās iejūtas aktieri – Kaspars Dumburs (Cukuriņš), Ieva Aniņa (Feja) un Ieva Puķe (Pele).

Raidījums "Cukuriņš un Feja" – no 25. novembra skatāms sestdienās pulksten 9.30 LTV1 un REplay.lv, kā arī ģimeņu jau zināmā un iemīļotā platformā LSM Bērnistaba, savukārt ar zīmju valodas tulkojumu – sestdienās pulksten 9.30 LTV7.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti