Trīs jauni mūzikas albumi. Kultūras izlase šai nedēļai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Trīs jaunus mūzikas albumus šajā nedēļā piedāvā klausīties sabiedrisko mediju balvas "Kilograms kultūras" žūrijas pārstāvis Kaspars Zaviļeiskis. 

Juris Simanovičs – albums "Mīlestības metastāzes"

Ar izpārdotu koncertu Anglikāņu baznīcā Valentīndienas vakarā jaunu albumu "Mīlestības metastāzes" laida klajā viens no mūsdienu neparastākajiem latviešu dziesmu rakstītājiem Juris Simanovičs. Albums noklausāms mūzikas straumēšanas servisos un nopērkams arī māksliniecisko šarmu atguvušajā vinila plates formātā. "Mīlestības metastāzes" tik tiešām vēsta gan par mūžam aktuālo mīlestību, gan par visām ap to izkārtotajām dzīves sāpēm un priekiem, taču veidā, kādā to māk izdarīt tieši Simanovičs, – nepiespiestā, neuzbāzīgā un tieši tādēļ vēl vairāk uzrunājošā. Netrūkst nedz melanholijas, nedz ironijas, kas īpaši koši izpaužas par alternatīvo hitu jau kļuvušajā dziesmā "Mīlas stratēģijas".

"Dzelzs vilks"
"Dzelzs vilks"

"Dzelzs vilks" – albuma "Jauni" atklāšanas koncerts "Palladium"

25. februārī jaudīgus rokmūzikas svētkus Rīgā sarīkos grupa "Dzelzs vilks", ar uzstāšanos koncertzālē "Palladium" oficiāli atklājot pērnā gada nogalē klajā laisto albumu "Jauni". Lai arī tas grupas diskogrāfijā ir jau piecpadsmitais, "Dzelzs vilks" jaunajā dziesmu apkopojumā apliecina, ka joprojām ir enerģijas un mākslinieciskās varēšanas piepildīti. Koncertā izskanēs gan jaunā albuma dziesmas, gan mūžamzaļie grupas "Dzelzs vilks" līdzdziedamie hiti, kas "ne jau taisni sejā – krūtīs sit". Sagatavoties kopkorim iespējams mūzikas straumēšanas servisos, bet koncertdienā dienasgaismu ieraudzīs arī albuma "Jauni" kompaktdisks, kas arī 2023. gadā turpina nezaudēt kolekcionāro vērtību.

Trio «Auziņš-Čudars-Arutyunyan» albums «Tutti Off Duty»
Trio «Auziņš-Čudars-Arutyunyan» albums «Tutti Off Duty»

"Auziņš – Čudars – Arutyunyan" – albums "Tutti Off Duty" 

Pirmo džeza albumu laidusi klajā nacionālā klasiskās mūzikas izdevniecība "SKANi". Tas noklausāms mūzikas straumēšanas servisos un pieejams arī kompaktdiska formātā. "Tutti Off Duty" ir laikmetīgā džeza trio "Auziņš – Čudars – Arutyunyan" trešais albums, un tā nosaukums ir atsauce uz pandēmijas laiku, kad mūziķu pienākumi tiešām tika atlikti, tomēr nebija vēlēšanās atlikt arī mūzikas radīšanu. Saksofona un basa klarnetes spēlētājam Kārlim Auziņam, ģitāristam Matīsam Čudaram un bundziniekam Ivaram Arutjunjanam tas arī nav iespējams, jo visi trīs ir jaunrades pilni mūziķi, kuriem patīk saslēgties uz viena viļņa, lai improvizētu un pavērotu, kas notiks. Rezultātā noticis jauns mūsdienu džeza albums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti