Balvu dalīšana, jubilejas svinēšana un pusaudži. Kultūras izlase šai nedēļai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Kuri kļūs par aizvadītā gada labākajiem mūziķiem un mūzikas notikumiem – to uzzināsim jau 7. martā, sekojot līdzi Lielās mūzikas balvas pasniegšanas ceremonijai. Šo un citus kultūras notikumus šonedēļ iesaka Latvijas Radio 3 "Klasika" programmu vadītāja un Latvijas Televīzijas kultūras raidījumu redaktore Anete Ašmane-Vilsone.

Lielā mūzikas balva

Otrdien tiks sadalītas Armanda Jēkabsona radītās sudraba statuetes, kas nonāks pie aizvadītā gada labākajiem mūziķiem un mūzikas notikumiem. Uz Nacionālās operas skatuves kāps vairāki Latvijā dzīvojoši un no ārvalstīm ieradušies mākslinieki, lai radītu īstus mūzikas svētkus sev un ikvienam, kas būs klāt mūsu Baltajā namā pastarpināti ar Latvijas Radio, Latvijas Televīzijas un LSM tiešraidi. Mūža balvas ieguvējas jau zināmas, tās ir dziedātājas Lilija Greidāne un Aina Bajāre, bet pārējie balvas ieguvēji paliks noslēpumā tīti līdz pat ceremonijai. 

"Putniem" – 30

30 gadi, 36 dziedātājas, liels skaits jaundarbu un repertuārs no viduslaiku dziedājumiem līdz pat avangarda mūzikai un kompozīcijām ar roka, popa, džeza un folkmūzikas elementiem – tāda ir vokālās grupas "Putni" bilance, un šajā uzskaitījumā ir ne viens viens iemesls svinībām. Tās norisināsies visa gada garumā, iesākoties 8. martā Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā ar programmu "Hildegarde. Zilais mēness". Pēdējos gados "Putniem" jau ierasts interpretēt Hildegardes no Bingenes muzikālo mantojumu, tam līdzās liekot šodien jaunradītu mūziku. Šoreiz mūsdienu sadaļa uzticēta komponistei Madarai Pētersonei, kas skaņās ietērps apceri par cilvēka un dabas līdzās pastāvēšanu.

Izrāde "Pasta nams"
Izrāde "Pasta nams"

"Pasta nams"

Nacionālajā teātrī tapis jauniestudējums pusaudžiem "Pasta nams", solot muzikālu izrādi ar ļaušanos pārdomām, sapņiem un gaidām. "Pirms simt gadiem Rabindranats Tagore uzskatīja par svarīgu – lai cik jauns būtu viņa sarunu biedrs – runāt par nāvi. Izrādes laika izjūta līdzinās tam brīdim, kad mēģini kādam izstāstīt to, ko esi nojautis savā sapnī… ja vien būtu īstais pastnieks, kas spētu Tavas jūtas pārtulkot īstajos vārdos," vēsta teātris, kas izrādes māksliniecisko vadību uzticējis jaunajai režisorei Elīzai Dombrovskai. Izrāde mērķēta pusaudžiem, taču, kā zināms, labos mākslas darbos kaut ko sev tuvu var atrast ikviena vecuma skatītājs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti