Dienas ziņas

Pašvaldības gatavojas "precībām"

Dienas ziņas

Leģionārus piemin Rīgas centrā

Kuldīgā izgaismo Ventas rumbu

Ventas rumbu Kuldīgā varētu izgaismot regulāri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Lai pasākumiem krāšņāku padarītu Kuldīgas restorānu nedēļas nogali, divus vakarus Kuldīgas senais velvju tilts un Ventas rumba tiek izgaismota košās krāsās. Pasākuma organizatori atklāj, ka ir iecere Eiropā platāko ūdenskritumu diennakts tumšajā laikā izgaismot regulāri.

Krāsainu gaismu spēlē, kas savieno seno Kuldīgas velvju tiltu ar Eiropā platāko ūdenskritumu, putojošā straume iezaigojas dzeltenos, violetos, zaļos, sarkanos un zilos toņos. Šis ir viens no pasākumiem Kuldīgas restorānu nedēļas laikā. Tā kā šī gada restorānu nedēļā uzsvars likts uz kaņepes daudzveidīgo pielietojumu un vērtīgajām īpašībām uzturā, tad arī gaismas tēli sasaucās ar šo tematiku.

“Patīk, ļoti patīk! Pašlaik tas ūdens tik daudz un tik balts. Varētu būt vienmēr, ka izgaismo, tas ļoti labi tūristu piesaistīšanai,” saka kuldīdzniece Mārīte Roze.

“Man pat patīk! Laikapstākļi nedaudz traucē to šovu saskatīt kā tādu, bet ideja lieliska. Vienreiz gadā redzēt ko tādu Kuldīgā ir fantastiski,” saka kuldīdzniece Evita Pētersone.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vakars gan cilvēkus nelutināja ar laikapstākļiem. “Ir plusi un mīnusi. Pluss – gaismas stari zīmējas. Mīnuss – mēs pazaudējam diezgan lielu gaismas jaudu, tie nedod to gaismu cauri,” stāsta pasākuma tehniskais realizētājs Pēteris Brīniņš.

Pasākuma organizatori atzina, ka ideja par Ventas rumbas regulāru izgaismošanu kaldināta no pērnā gada vasaras. Ne viens vien tūrists atzinis, ka rumba ir skaista, bet diennakts tumšajā laikā tikai dzirdama. Meklēti dažādi tehniskie risinājumi izgaismošanai. Restorānu nedēļas laikā tā izveidota kā izmēģinājums.

“Tiek tehniski jau risināts, ceram, ka uz vasaras vakariem varēs rumbu ne tikai dzirdēt, bet arī redzēt,” saka Kuldīgas aktīvās atpūtas centra vadītāja Jana Bergmane.

Mēģinājumi izgaismot Ventas rumbu bijuši arī agrāk - pērnā gadsimta 60. gados.

Gaismas instalācija bija skatāma arī uz Alekšupītes ūdenskrituma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti