Tumes Kultūras namā atklāta izstāde «Disko laikmets»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

80. gadu sākumā katrā sevi cienošā Latvijas kultūras namā darbojās sava disko apvienība. Tie bija entuziasti, kuri atskaņoja padomju varai netīkamo Rietumu mūziku, turklāt bieži vien darīja to uz pašu montētas tehnikas. Daļu no šiem aparātiem no 10. marta var aplūkot Tumes Kultūras namā, kur atklāta izstāde “Disko laikmets”.

Kaut arī eksponāti ir disko tehnika, tas nav tikai stāsts par aparātiem, jo katrs no tiem glabā savu disko zelta laiku stāstu.

Savā ziņā arī bijušā kolhoza “Dzimtene” kultūras nams ir šīs izstādes eksponāts, jo tieši tur savulaik darbojās viena no zināmākajām Tukuma rajona diskotēkām.

Disko tehnikas izstādē eksponēti vairāki simti magnetofonu, pastiprinātāju, skandu, gaismas un citu aparātu. Liela daļa ir no disko tehnikas kolekcionāra Intara Miķelsona krājumiem, un daudzi joprojām skanoši.

Starp tiem atrodams arī “lentinieks”, kas ir “Pērkona” leģendārā Ogres koncerta liecinieks.

Tomēr vērtīgākie, protams, ir pašu rokām skrūvētie un lodētie aparāti. Un tādu izstādē nav mazums.

Piektdien, 13. martā, izstādi papildinās leģendāra padomju gadu mūzikas disidenta Jura Lapinska lekcija, bet “Disko laikmets” noslēgsies nedēļas beigās ar gandrīz autentisku diskotēku, uz kuru ir aicināti vairāk nekā simt disko veterānu, kas tolaik darbojās Tukuma rajonā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti