Kultūras ziņas

"Emī un Rū" piedzīvojumu spēle

Kultūras ziņas

Auss un citi simboli "MuseumLV"

Inārai Kolmanei – 60

Režisore Kolmane «Mātes pienu» filmē arī jubilejā: Nekas nevar būt labāk kā strādāt dzimšanas dienā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

1. jūlijā kādā Vecrīgas daudzstāvu nama dzīvoklītī bija nozīmīga filmēšanas diena topošajai spēlfilmai “Mātes piens”. Un ne tikai filmas sižets diktēja šīs dienas notikumus – režisorei Inārai Kolmanei ir liels gandarījums atrasties filmēšanas laukumā un turpināt darbu pie ilgi lolotas filmas savā dzimšanas dienā.

Kalēju iela Vecrīgā slēgta ne tikai satiksmei, bet arī gājējiem. No sestā stāva loga tiek izmesti vairāki simti vērtīgu grāmatu – vizuāli nenoliedzami iespaidīgi. Logā pavīd gaišmatainas bižainas meitenes galviņa – viņa šodien ir filmas “Mātes piens” galvenā varone Astra, Noras mamma bērnībā, kas šo skatu piedzīvo. Šodienas gaviļniece, filmas režisore Ināra Kolmane vada epizodes filmēšanu, kas tiek uzņemta no mājas iekšpuses.

“Es esmu sasniegusi šo sajūtu, ka tas ir vienīgais, kas man šobrīd ir jādara, es to daru ar lielu prieku un, neskatoties uz to, ka tā ir drāma, arī ar zināmu vieglumu, un man ir brīnišķīga komanda ar brīnišķīgu humora izjūtu, aktieru atlase ir ļoti veiksmīga. Iznāk, ka galveno lomu Astru tēlo četras aktrises: zīdainītis, šodien mēs filmējam Astru 12 gadu vecumā, tad mēs filmējam jaunībā, un tad jau brieduma gados, kad ir Maija Doveika,” stāsta režisore.

Ināra Kolmane par savu iepriekšējo spēlfilmu “Bille” saņēma Nacionālo kino balvu “Lielais Kristaps”, gadu gaitā tikušas apbalvotas arī viņas dokumentālās filmas “Mans vīrs Andrejs Saharovs” un “Ručs un Norje”. Filmas “Mātes piens” uzņemšana uzsākās pagājušā gada septembrī.

“Es lepojos ar to, ka es varu iet kopā ar viņu kādu dzīves posmiņu un iepazīt viņu; tādi cilvēki ir vērtība,” komentējot sadarbību ar režisori, atzīmē aktrise Maija Doveika.

Mazajā bērnības dzīvoklītī romāna “Mātes piens” vienas dzimtas sievietes mitinās no piecdesmitajiem līdz astoņdesmitajiem gadiem, tāpēc šonedēļ – katru dienu laikmetam atbilstošā interjerā – savas emocionālās epizodes izspēlēja cita aktrise.

“Dažkārt man kā aktierim pietiek paskatīties Inārai acīs, lai nolasītu to vibrāciju, kurā būtu jātrāpa,” atklāj aktrise Inga Tropa.

“Viņa ir ļoti vieda. Ļoti jūtīga un vislabākajā nozīmē ļoti sievišķīga režisore. Daudz laimes dzimšanas dienā, no sirds tev vēlu prieku, laimi, veselību un daudz, daudz mīlestības!”

Vienīgais laiks, ko šādā saspringtā dienā ir iespējams izmantot dzimšanas dienas apsveikumu saņemšanai, ir brīdis starp epizodēm. “Nekas nevar būt labāk, kā strādāt savā dzimšanas dienā,” uzsver Ināra Kolmane. “Kad es filmēju, tad es dzīvoju, es jūtos ļoti labi un harmoniski.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti