Popmūzikas zvaigžņu koris sveic Latviju svētkos ar Jāņa Stībeļa dziesmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Dziedātājs Jānis Stībelis un viņa skatuves kolēģi Aija Andrejeva, Intars Busulis, Aminata Savadogo, Māra Upmane-Holšteine, Ivo Fomins un Antra Stafecka nesen pabeiguši darbu pie dziesmas “Dzintara Latvijas stāsts” ieraksta (mūzika un vārdi – Jānis Stībelis). Šī ir mākslinieku velte mūsu valstij 100. dzimšanas dienā.

Klausītāju vērtējumam nodots gan jaunās dziesmas ieraksts, gan arī videoklips, kurā piedalījies arī Dailes teātra aktieris Andris Bulis, informēja dziedātāja pārstāvji. Pie domas par kopdziesmu Jānis Stībelis nonācis ļoti vienkārša iemesla pēc – viņaprāt, jubilejas draugu pulkā svinēt ir jautrāk, daloties priekā ar citiem, tādēļ, kā viņš uzsver, dziesmas ierakstā dzirdamas daudzu Latvijā iecienītu dziedātāju balsis.

Dziesmas mūzika, vārdi, dziesmas producēšana un aranžējums – Jānis Stībelis, ģitāras – Jānis Kalniņš, miksēja un ierakstīja Gints Stankevičs (“Factory Sounds Studios”).

Par jauno dziesmu Jānis Stībelis stāsta: “Ideja radās kā sveiciens Latvijai lielajā jubilejā. Melodijā ir gan nedaudz teiksmainuma, taču visnotaļ gribējās saglabāt pozitīvu un nākotnē vērstu skatījumu. Savukārt dziesmas tekstā ir izmantots nedaudz Latvijas vēstures un nacionālo simbolu – teika par seno letu karogu, vēstures pagriezieni, kara pelni, Latvijas brīvvalsts tapšana, strēlnieki un varoņu kapi, dzintars, linu villaine.  Vārdu sakot. simbolismu ir daudz, kas it kā dziesmai uzliek svinīgu, sakrālu formātu, tomēr nākotnē jāraugās ar gaišu skatu. Tāpēc svinēsim visi kopā, pūtīsim taures, sitīsim bungas, smaidīsim, priecāsimies, ka mums ir pašiem sava valsts!”  

Video un režija – Mārcis Šēners, producēšana – Nora Legzdiņa, make-up un matu sakārtojums – Krista Zvirgzdiņa, apģērbs: “Mayra”.

Mūziķi: Jānis Stībelis, Intars Busulis, Aija Andrejeva, Māra Upmane-Holšteina, Aminata Savadogo, Antra Stafecka, Ivo Fomins. Īpaša pateicība jauniešu pūtēju orķestrim “Auseklītis”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti