Dienas ziņas

Pirmā "Demokrātijas kafejnīca" Kuldīgā

Dienas ziņas

Rēzeknē notiek ģimeņu gājiens

Nakts noskaņu koncerts Skrundā

Neaizmirstams baudījums. Skrundā izskanējis nakts noskaņu koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

“Tas bija neaizmirstams baudījums,” - tā atzina ne viens vien no tiem cilvēkiem, kas sestdien vēlā vakarā devās uz Skrundas novadu, kur abos Ventas krastos un uz upes notika nakts noskaņu koncerts. Organizatori šo pasākumu iecerējuši ne tikai kā abu krastu sasaukšanos mūzikā, bet arī kā mirkli, lai apstātos ikdienas steigā, ieklausītos dabas skaņās un pašam sevī.

Kāds ar segām vai spilveniem, kāds ar savu krēslu pamazām ieņem vietu improvizētā dabas koncertzālē. Tā izveidota ne tikai abos Ventas krastos, bet skatuve ir arī upes vidū. Vēl mirklis un koncerts “Sapņu atspulgs Ventas ūdens lāsē” sākas.

Skrundas novads atrodas abos Ventas krastos – vienā Raņķu, bet otrā Skrundas pagasts, un abiem viens pārvaldes vadītājs. Pa zemes ceļu starp pagastiem ir liels attālums, bet pāri Ventai – tāds nieks vien ir, tāpēc, domājot par jauniem kultūras pasākumiem, radusies ideja abus krastus vienot mūzikā.

"Jāatrod, lai katram, lai mūzika būtu dažāda, lai patīk gan jaunākiem, gan vecākiem, nopietniem un nenopietniem," saka Raņķu kultūras pasākumu organizatore Dace Pušīlova.

Edgars Jānis Kārkliņš un Jānis Narkevics populārās mūzikas skaņās priecē klausītājus no Ventas krasta Skrundas pagastā, savukārt trio no Kuldīgas un Liepājas ar klasisko mūziku Raņķos, bet Ventas vidū – operas soliste Aira Rūrāne.

"Es nebiju neko tādu piedzīvojusi," atzīst soliste.

Vairāki skatītāji bija izvēlējušies koncertu baudīt laivā uz ūdens.

Pēc koncerta beigām skatītāji vēl nesteidza izklīst, bet turpināja izbaudīt naksnīgās noskaņas.

"Venta, gaismas, cilvēki, visi tik pozitīvi. Ļoti forši, paldies raņķeniekiem," pateicas pasākuma apmeklētāja Signe Grīnberga.

Pirmo reizi šāds koncerts tika sarīkots pērn, šogad tas pulcēja ievērojami vairāk skatītāju. Organizatori saka – cilvēku labās atsauksmes dod gandarījumu un spēku darboties tālāk.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti