Kultūras ziņas

Nāc, ieklausies orķestrī "Rīga"!

Kultūras ziņas

"Nepieradinātās dvēseles" Tallinā

Nometnē "RIGaLIVE" top popmūzikas hiti

Mūziķi pulcējas dziesmu rakstīšanas nometnes «RIGaLIVE» trešajā sesijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Vakar tika atklāta jau trešā starptautiskās dziesmu rakstīšanas nometnes “RIGaLIVE” sesija, kas pulcē trīsdesmit pašmāju un citu valstu mūziķus, tostarp arī plaši pazīstamus māksliniekus kā Aminata, Aija Andrejeva, Samanta Tīna, DJ Rudd un citus.

“RIGaLIVE” 3. sesija norisinās šonedēļ no otrdienas līdz ceturtdienai – pirmajā dienā notika dalībnieku iepazīšanās, lekcijas un darbnīcas, taču trešdien un ceturtdien deviņas komandas, kas katra sastāvēs no trīs līdz četriem mūziķiem – izpildītāja, dziesmu autora un producenta – astoņas stundas intensīvi strādās  pie jaunu dziesmu tapšanas, kas katras dienas noslēgumā tiks prezentētas citām komandām un mūzikas industrijas ekspertu panelim, informēja “Latvijas Mūzikas attīstības biedrības/Latvijas Mūzikas eksporta” pārstāvji.

Pasākuma galvenā organizatore, “Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas mūzikas eksports” izpilddirektore Agnese Cimuška-Rekke par trešo nometni izsakās šādi: “Mūziķi ir pieteikušies ar mērķi radīt materiālu jaunajiem albumiem, kas mūs priecē. Ir ļoti svarīgi, ka šis pasākums jau ir vērsts uz rezultātu, nevis uz izmēģinājumu. Ņemot vērā, ka uz 30 vietām tika iesūtīti vairāk nekā 100 pieteikumu, tostarp pretendenti no Japānas, Kanādas un Lietuvas, daudziem nācās atteikt. Šobrīd jau plānojam, kā nākotnē rast iespēju nometnē piedalīties vēl vairāk dalībniekiem.”

Par līdz šim veiksmīgāko “RIGaLIVE” nometnes laikā tapušo dziesmu ir uzskatāma anša un Kristīnes Pāžes  radītā un Kaspara Ansona producētā dziesma “Zemes stunda”, kura nupat vietnē "YouTube" ir sasniegusi miljons skatījumu, un jau vairākus mēnešus atrodas oficiālajā Latvijas digitālo platformu atskaņošanas topa pirmajā vietā. Citu “RIGaLIVE” skaņdarbu vidū atrodas arī dziesmas Aijas Andrejevas un DJ Rudd “Varbūt šodien, varbūt rīt”, kā arī Markus Riva izpildītā dziesma “Fade”, kas iekļauta viņa jaunajā albumā.

Nometnes veterāns, producents Arnis Račinskis stāsta: “Nometnes virsuzdevums ir uzrakstīt dziesmu, ko klausītājs var saukt par savējo, un šī mūziķa spēja to paveikt atšķir amatieri no profesionāļa.” Savukārt Māra Upmane-Holšteine, kas pirmo reizi piedalās “RIGaLIVE” nometnē, ar savām izjūtām dalās šādi: “Šeit ir sapulcējušies censoņi ar dažādām spējām un interesēm, un domāju, ka rezultāts būs ļoti krāsains. Foršākais šajā nometnē ir tas, ka tā ir sava veida saspēle. Ir jāmāk izkāpt no savas komforta zonas, kas vienmēr ir labs izaicinājums.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti