Mūzikas un kino rudens ražas birums. Ko nepalaist garām, iesaka «Kultūrdeva»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“Kultūrdevas” ekspertes Gundas Vaivodes šīs nedēļas ieteikumu izlasē – komponista Jura Ābola 70. jubilejai veltīta koncertprogramma, Latvijas Radio kora koncerts Cēsīs un Andreja Osokina koncerts Liepājā, kā arī kino svētki – Rīgas Starptautiskais kino festivāls.

“Tīrs Ābols”

Rudens šogad ir silts un saulains, bet āboli ābelē diemžēl tārpaini. Mēs jums piedāvājam tīru ābolu. Pirmdien, 12. oktobrī, Latvijas Radio 1. studijā 70 gadus vecais delverīgais komponists Juris Ābols būs kopā ar izciliem kamermūziķiem un skanēs Jura Ābola mūzika. Sākot ar “Alisi Brīnumzemē”, “Ziloni un pelīti” un viņu attiecībām, beidzot ar “Dodekaptihs Vidi Stellam”. Koncerts tiešraidē skatāms un klausāms portālā LSM.lv, Latvijas Radio 3 “Facebook”, protams, arī LR3 ēterā.

Radio koris Cēsīs un Osokins Liepājā

Tos, kuriem vairāk patīk tīrā klasika, es aicinātu 17. oktobrī doties uz Cēsīm un svinēt Latvijas Radio kora jubileju kopā ar Emīla Dārziņa, Jāzepa Vītola un Pētera Barisona kora dziesmām. Savukārt krāsu un orķestra mūzikas cienītāji var doties pavisam citā virzienā – uz Liepāju, kur Andrejs Osokins interpretēs vienu no skaistākajiem un sarežģītākajiem klavierkoncertiem – Rahmaņinova 3. Būs arī Jura Karlsona “Antonija Silmači” svītas pirmatskaņojums.

Andrejs Osokins
Andrejs Osokins

Kino koncerts un kino svētki

Nākamnedēļ ar kino koncertu tiek atklāts Rīgas Starptautiskas kino festivāls. Kino koncerta pavadījumā 15. oktobrī kinoteātrī “Splendid Palace” un tiešraidē portālā LSM.lv tiks izrādīta senākā Latvijas teritorijā tapusī spēlfilma “Kur patiesība?!”, Un, protams, ka vienmēr liela intriga ir konkursa skate, kurā šoreiz piedalās arī viena latviešu režisora filma. Jevgēņija Paškeviča filma “Ko zina klusā Gerda”. Bet, protams, ka filmu ir daudz – 129, un kādam interesi varbūt izraisīs dokumentālā filma par Andreju Tarkovski, ko uzņēmis viņa dēls Andrejs Tarkovskis, vai arī Čehu jaunā viļņa filmas, ko programmai izvēlējies režisors Pēteris Krilovs.

Filma "Kur patiesība!?"
Filma "Kur patiesība!?"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti