Japāņu miljardieris aicina astoņus māksliniekus ceļojumā ap Mēnesi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Japāņu miljardieris Jusaku Maedzava uzaicinājis astoņus māksliniekus doties viņam līdzi ceļojumā ap Mēnesi ASV privātās kompānijas "SpaceX" kosmosa kuģī.

2018. gadā tika paziņots, ka Maedzava kļuvis par pirmo cilvēku, kurš iegādājies vietu "SpaceX" izstrādātajā kosmosa kuģī, ar kuru paredzēti lidojumi uz Mēnesi.

Plānots, ka 45 gadus vecais Maedzava dosies šajā ceļojumā ātrākais 2023. gadā, un viņš sākotnēji iecerēja uzaicināt līdzi sešus līdz astoņus māksliniekus no visas pasaules, lai iedvesmotu viņus radīt jaunu mākslas projektu.

Taču trešdien, 3. martā, tviterī publicētā video viņš pasludināja par plašāku pieteikšanās procesu.

"Es uzaicinu jūs pievienoties man šajā misijā. Astoņi no jums no visas pasaules," pavēstīja Maedzava. "Es esmu nopircis visas vietas, tāpēc tas būs privāts brauciens."

Pēc viņa teiktā, kandidātiem jāatbilst tikai diviem kritērijiem: jābūt gataviem radoši iziet ārpus robežām un jāvēlas palīdzēt citiem apkalpes locekļiem paveikt to pašu.

Kopumā kosmosa kuģī būs desmit līdz 12 cilvēki, kuri aplidos Mēnesi un atgriezīsies uz Zemes.

Potenciālajiem kosmosa ceļotājiem jāreģistrējas līdz 14. martam un sākotnējā atlase tiks veikta līdz 21. martam. Pēc tam sekos nākamās atlases kārtas, tostarp intervija un medicīniskās pārbaudes.

Šobrīd "SpaceX" veic vairākkārt izmantojamās raķetes "Starship" prototipu izmēģinājumus, ar kuru kompānija plāno veikt lidojumus uz Mēnesi, Marsu un tālāk.

"SpaceX" dibinātājs Īlons Masks trešdien Maedzavas video pauda pārliecību, ka līdz 2023. gadam "Starship" būs vairākas reizes sasniedzis orbītu un raķete būs pietiekami droša cilvēku pārvadāšanai 2023. gadā.

Kā norādīja Masks, iecerētā misija būs pirmais privātais lidojums kosmosā ārpus Zemes orbītas.

Miljardieris Maedzava ir Japānas lielākā interneta modes veikala vadītājs un viens no bagātākajiem cilvēkiem Japānā. Viņa turība veido aptuveni divus miljardus ASV dolāru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti