Herbinas ledus skulptūru festivālā pulcējas mākslinieki no 16 valstīm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jelgava šī gada ledus skulptūru festivālā februāra sākumā uzņems 30 māksliniekus no 7 valstīm, bet plašajā Ķīnā, Heilundzjanas provincē, jau sācies viens no lielākajiem ledus skulptūru festivāliem pasaulē. Tur skulptūras veido 70 mākslinieki no 16 valstīm.  

33. Harbinas starptautiskais ledus skulptūru konkurss tuvojas noslēgumam. Ķīnas ziemeļaustrumos, Heilundzjanas provincē, kas robežojas ar Mongoliju un Krieviju, klaudz 69 tēlnieku no 16 valstīm ledus cirtnīši. Mākslinieki šurp braukuši no Polijas, Kanādas, ASV, Anglijas, Krievijas. Tāpat ledus mākslai pievērsušies arī ēģiptieši, malaizieši, meksikāņi un indieši. 

“Mums, no tropiem atbraukušajiem, šis aukstums ir grūti paciešams. Meksikā nevar dabūt tādu ledu, uz kā trenēties. Tāpēc dalība šajā konkursā  ir gan treniņš, gan sacensība vienlaikus,” pastāstīja tēlnieks Karloss Migels no Meksikas. 

Konkursa dalībniekiem žūrija jāpārsteidz ar vienu 2x2 metrus lielu ledus mākslas darbu. 

“Es šo festivālu vērtēju gandrīz visus tā pastāvēšanas 33 gadus.  Šī reize ir brīnišķīga savā dalībnieku dažādībā. Tomēr man jāturas pie vērtēšanas kritērijiem, un visbūtiskākais no tiem ir jauna pieeja, inovācija,” atklāja Herbinas ledus skulptūru konkursa žūrijas vadītājs Juhans Lillbergs. 
Harbinas starptautiskais ledus skulptūru konkurss zināms kā viens no lielākajiem pasaulē un mākslinieku vidū iecienītākajiem, tāpēc tas allaž ir rekordists dalībnieku un izgatavoto mākslas darbu skaita jomā. Šoreiz to ir vairāk nekā 100. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti