Festivālu ceļvedis: Izvēlies, ko apmeklēt jūlijā!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ir laiks iepazīties ar jūlijā gaidāmo festivālu klāstu, lai savlaicīgi ieplānotu pasākumus, ko apmeklēt.

"Rīgas ritmi"

No 2. līdz 6. jūlijam Rīgā notiks notiks improvizācijas, džeza un pasaules mūzikas festivāls “Rīgas ritmi”.  Šogad programmā ir džeza mākslinieki no Ķīnas - "Tianchang Band", kuri džezu izpilda uz ķīniešu tautas mūzikas instrumentiem. Festivālā uzstāsies arī “Grammy” balvas laureāts Džons Klīrijs, Džudita Hila, kura savulaik sadarbojusies arī ar Maiklu Džeksonu, kā arī aktuālais zviedru dziedātājs Jonans Nīlsons un flamenko dziedātāja Paloma Pradala no Francijas, kā arī latviešu mākslinieki Agita Rando, “The Coco’nuts” un “Radio Trio”.

***

"Uz dziesmotā viļņa"

Ventspilī, Reņķa dārzā, 6. jūlijā notiks šlāgerfestivāls “Uz dziesmotā viļņa”, piedāvājot programmu ar vairāk nekā 30 populāru dziedātāju un grupu piedalīšanos: Andris Baltacis, Jānis Moisejs, Liene Šomase, brāļi Ziemeļi, Kaspars Markševics, Ineta Rudzīte, Ainars Bumbieris, grupas “Zeļļi”, “Neaizmirstulītes”, “Dvinskas muzikanti”, “Bruģis”, “Klaidonis”, „Dakota”, “Tālbraucēji”, “Dobeles zemessargi”, “Lauku muzikanti” un citi.

***

Senās mūzikas festivāls

No 10. līdz 13. jūlijam dažādās Rīgas koncertvietās un Rundāles pilī jau tradicionāli notiks Senās mūzikas festivāls. Skaistākās Hendeļa operu ārijas izpildīs Sergejs Jēgers kopā ar baroka orķestri “Collegium Musicum Riga”. Būs arī iespēja dzirdēt Meksikas baroka šedevrus un Venēcijas baroka meistardarbus un citas koncertprogrammas. Festivāla noslēgumā izskanēs Antonio Vivaldi cikls “Gadalaiki”.

***

"Ogle"

No 12. līdz 13. jūlijam Viesītē “Bincānos” notiks festivāls “Ogle”. Tā mērķis ir pievērst apmeklētāju uzmanību garīgās veselības problēmām, kas dažkārt cilvēkus aizved līdz fatālam solim – pašnāvībai. Līdzās dažādām diskusijām par garīgo veselību un meistardarbnīcām festivāla muzikālajā programmā - Arturs Skutelis, ansis, grupas “Singapūras satīns”, “Bloody Heels”, “Double Faced Eels”, “Franco Franco”, “Latgalīšu reps” un citi.

***

"Kartupeļu palma"

13. jūlijā Salaspilī Botāniskajā dārzā notiks jau otrais mūzikas žurnālista Ulda Rudaka veidotais festivāls “Kartupeļu palma”. Uz divām skatuvēm būs iespēja dzirdēt alternatīvās un indie mūzikas grupas un izpildītājus, tostarp “Voiceks Voiska”, “Martas asinis” , “ Fuck Art” , “Nikto”, “ Sigma”, Evija Vēbere, Helēna Kozlovska.

***

"Ghetto Games" hiphopa festivāls

12. un 13. jūlijā Ventspilī hiphopa un ekstrēmo sporta veida cienītājus kopā pulcēs “Ghetto Games” hiphopa festivāls. Komandas sacentīsies ielu basketbola mačos, būs motociklistu paraugdemonstrējumi, “Ghetto” deju turnīrs un citas sacensības. Festivālā uzstāsies Ozols, ansis, “Edavārdi”, “Viņa”, “Fakts”, “Latgalīšu reps” un citi mākslinieki.

***

"Country Bauska 2019"

12. un 13. jūlijā Bauskā notiks Baltijā lielākais kantrī mūzikas festivāls “Country Bauska 2019”, programmā piedāvājot kantrīmūziku, blūzu un amerikāņu tradicionālo mūziku vietējo un ārzemju grupu izpildījumā. Uzstāsies grupas “Sestā jūdze”, “Dakota”, “Latvian Blues Band”, Alberts Lī no Lielbritānijas, “Cousin Hatfield” no Nīderlandes un citi.

***

"Tinte"

Festivāls izaudzis no Valmieras bāra “Tinte” dzimšanas dienas svinībām, kas kļuvušas tik apjomīgas, lai tās pārvērstu festivālā, kas 13. jūlijā notiks Valmiermuižā. Ģimenēm un bērniem būs sagatavota dienas programma ar dažādām atrakcijām un “Very Cool People” priekšnesumu kopā ar Kristīni Prauliņu, ansi un “Edavādiem”. Savukārt vakara programmā uzstāsies Intars Busulis, grupas "Carnival Youth", "Double Faced Eels", "Triānas parks", duets "Olas" un citi.

***

"Fono Cēsis"

19. un 20. jūlijā “Cēsis 812”  svinību ietvaros Cēsīs notiks festivāls “Fono Cēsis”, kas sagatavojis muzikāli aktuālu popmūzikas un rokmūzikas programmu – “The Sound Poets”, “Laika suns”, Haralds Sīmanis, “Franco Franco”, “Laime pilnīga” un citi.

***

"Saulkrasti Jazz Festival"

No 15. līdz 20. jūlijam Saulkrastos notiks “Saulkrasti Jazz Festival”. Šogad festivāls kopā pulcēs Baltijas džezmeņus,  būs soliste Veronika Čiči, Kauņas bigbends. Būs arī viesi no ASV – “Ciel Experience”, Moshulu, poļu zvaigzne Kinga Glika, mūsu pašu aktuālāko džezmeņu jaunākais projekts “Lupa” un citi mūziķi.

***

"Laima Rendezvous Jūrmala"

No 18. līdz 21. jūlijam Dzintaru koncertzālē notiks starptautiskais populārās mūzikas festivāls "Laima Rendezvous Jūrmala", pulcējot gan pašmāju, gan ārzemju estrādes mūzikas zvaigznes. Programmā ar priekšnesumiem uzstāsies gan pati Laima Vaikule, gan viņas viesi - Grigorijs Ļepss, Sergejs Lazarevs, Valērijs Meladze, Lauris Reiniks, Intars Busulis, Sirusho, Jānis Stībelis, Aļbina Džanabajeva un citi.

***

Jūrmalas festivāls

No 22. līdz 28. jūlijam Dzintaru koncertzālē notiks Jūrmalas festivāla koncerti, kuros uzstāsies šobrīd aktuālākās akadēmiskās un klasiskās mūzikas zvaigznes, tostarp Aleksandrs Antoņenko, Iveta Apkalne, Kristīne Balanas, Osokini un citi. Pēc koncerta ballītēs tematiskas koncertprogrammas izpildīs dziedātāji Aija Vītoliņa, Daumants Kalniņš, Kristīne Prauliņa, Dināra Rudāne un citi.

***

"Positivus" festivāls

26. un 27. jūlijā uz Salacgrīvu aicina  festivāls “Positivus”. Galveno mākslinieku godā šogad ir briti “The 1975”, “Underworld”, no latviešiem – reperis ansis un citi šobrīd aktuāli mākslinieki. Kopumā “Positivus”  programma ir kļuvusi daudz dejojamāka – šogad festivāls ir izveidojis sadarbību ar Rīgas ballētāju iecienīto deju klubu “Teritorija”.

***

Festivāls "Komēta"

No 26. līdz 28. jūlijam Rīgā Daugavgrīvas cietoksnī notiks festivāls “Komēta”, kurš šogad par festivāla tēmu izvirzījis attiecību veidošanu – pašam ar sevi, sabiedrību un dabu. Festivālā varēs vērot laikmetīgā cirka priekšnesumus, piedalīties lekcijās un darbnīcās, skatīties kino. Muzikālajā programmā - Jānis Daugavietis, “Bolderājas roks” (LV), “PACHAMAMA BEATS”, “The Coco’nuts”, “KIRHA”, “Natascha Kann” un citi mākslinieki, dīdžeji, grupas.

***

"Saldus saule"

26. un 27. jūlijā Saldus Kalnsētas estrādē notiks vecākais festivāls “Saldus saule”, kas veltīts mūziķim Ērikam Ķiģelim; programmu veido aktuāli pop un rokmūzikas mākslinieki, tajā skaitā “The Sound Poets”, “Dzelz Vilks”, “VIŅA”, Kriss Noa, “Pērkons”, Ivo Fomins un citi.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti