Mājas kafejnīcu dienās Jasmuižā viesus gaidīs latgaliešu kāzu galds

Kopš piektdienas sākušās "Mājas kafejnīcu" dienas, kuru laikā lauku saimniecības, uzņēmēji un vietējo kopienu entuziasti ver savas durvis viesiem, pārtopot par mājas kafejnīcām. Nedēļas nogalēs, līdz pat 17. septembrim, dažādās Latvijas vietās būs iespēja nogaršot vietējos ēdienus un dzērienus, baudīt unikālo atmosfēru un piedāvāto kultūras programmu.

Šodien "Mājas kafejnīcas" apmeklētājus gaida Vidzemes piekrastē, Gulbenes, Preiļu, Līvānu un Dobeles novados.

Raiņa muzejā "Jasmuiža" Preiļu novadā no plkst. 13.00 viesiem būs iespēja nobaudīt tradicionālos Latgales kāzu ēdienus un apskatīties kāzām veltītu izstādi.

Solvita Kleinarte par Mājas kafejnīcas dienu Jasmuižā
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Visi sēdēsim, kā jau Latgalē pieņemts, pie viena gara, kopēja galda. Pamatēdiens – kartupelīši ar štovētiem kāpostiem un desiņām, protams, arī ar uzgriežamajām gaļiņām, galvassieru un arī mājas sieru ar ķimenēm. Būs arī saldā plate – žagariņi jeb, kā mūs pusē tos sauc, meiškeņas, arī cepumi rozītes, un noslēgumā - tāda īsta lauku olu biskvīta kūka. Pēc tam būs arī kāzu muzikants ar akordeonu. Dziedās latgaliešu apdziedāšanās dziesmas, gan arī kāzu dziesmas, gan arī rotaļās aicinās, arī kādu danci gan jau uzgriezīsim," stāsta Raiņa muzeja vadītāja Solvita Kleinarte.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti