Rīta Panorāma

Par Ukrainas armijas virspavēlnieku kļuvis Sirskis

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Ķīnā gatavojas pūķa gada sagaidīšanai pēc austrumu kalendāra

Ķīnā gatavojas Pūķa gada sagaidīšanai

Ķīnā, citās Āzijas valstīs, kā arī vietās, kur mīt liela ķīniešu diaspora, gatavojas Jaunā gada sagaidīšanai pēc austrumu jeb mēness kalendāra. Tā simbols būs pūķis, kas sola pozitīvas pārmaiņas. 

Ķīniešiem jaunais gads ir laiks, kad atveras Visums un kad piedzīvot dzīvību, nāvi un augšāmcelšanos. Pūķa gads daudziem cilvēkiem būs spilgts sākums, un tajā būs vairāk ticības, pārliecības un cerības.

Pūķis ir daudzpusīgs un visuresošs, saistīts ar dieviem un imperatora simbols. Tāpēc visā valstī mītiskajam dzīvniekam pievērsta milzīga uzmanība un vēl pirms sestdien gaidāmajām Jaunā gada svinībām notiek daudzi tam veltīti pasākumi.  

Hefango ciematā netālu no galvaspilsētas Pekinas sarīkots gadatirgus, kur viesus izklaidē tradicionālā apģērbā tērpti mākslinieki, kas nes lielus pūķa atveidus. Tas attēlots uz daudziem suvenīriem un Ķīnai raksturīgajām laternām.

Līdzīga situācija ir pasaulē vecākajā ķīniešu kvartālā ārpus dzimtenes – Filipīnu galvaspilsētā Manilā. Tūristiem un vietējiem iedzīvotājiem svētku maltītes piedāvā restorāni, un rotājumi pūķa veidā izvietoti daudzos lielveikalos. Vietējā muzeja pārstāvis arī aicināja ņemt piemēru no ķīniešiem, kuriem Jaunais gads nav tikai svētki, bet laiks kad ģimenes var sanākt kopā un saliedēties.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti