Prauliņš: Koru karu dalībnieki šogad dzied uzmanīgāk

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Dziesmusvētku Koru karu dalībnieki ir kļuvuši uzmanīgāki un dzied, lai būtu droši par balvu, intervijā Latvijas Radio norādīja Koru karu žūrijas pārstāvis Uģis Prauliņš.

„Cilvēki ir kļuvuši uzmanīgāki un dzied tiešām uz medaļu,” atzina Prauliņš. „Un pazudis mazliet ir tas dzīvesprieks, ko es dzirdēju skatēs, un smaids. Bet, ja dzied pa nopietnam, tā kā sacīkstēs, tad smaidam varbūt nav vietas.”

Kā vienkāršam skatītājam mūziķim un komponistam Prauliņam smaidu un dzīvesprieka pietrūcis, taču viņš apzinās, kāds sasprindzinājums valda kolektīvos.

Es zini, kāds tas ir sasprindzinājums. It sevišķi tiem, kuri šeit bieži nekoncertē,” uzsver žūrijas pārstāvis. „Tā ir milzu atbildība – tu nedrīksti kļūdīties.”

Koru karu priekšnesumu laikā pamanītie smaidi pēc Prauliņa domām nav prieka izpausme, bet pienākums.

Tomēr – cepuri nost! Visi turas. Pagaidām ir ļoti labi sagatavojušies pilnīgi visi un ļoti liels prieks par to, ko cilvēki dara,” gandarījumu pauž Prauliņš.

Kā jau ziņots, Dziesmusvētku Koru kari šodien paralēli notiek Latvijas Universitātes Lielajā aulā un Rīgas Latviešu biedrības namā. Sacensības noslēgsies ap pusnakti, kad kļūs zināmi rezultāti.

Koru karos šogad nebūs "Grand Prix", bet būs Lielās balvas visās koru kategorijās, kuras pasniegs 7. jūlijā svinīgā gājiena laikā. Koristus vērtē starptautiska žūrija,

Skatē piedalās 52 kori – 24 jauktie, 7 vīru, 16 sieviešu un 5 senioru kori.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti