Dienas ziņas

LMA studenti izpēta Āraišu arheoloģisko parku

Dienas ziņas

Jēkabpilī saglabās vēsturisko Pasta ielas bruģi

Īrijā gatavojas Dziesmu un deju svētkiem

Jaunākais Īrijas latviešu koris steidz pabeigt pēdējos darbus pirms Dziesmu svētkiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Uz Dziesmu un deju svētkiem Latvijā no Īrijas dosies pieci mākslinieciskie kolektīvi – deju kopas “Karbunkulis”, “Nemiers”, “Varavīksne” un divi jauktie kori – “ELVĒ” un jaunākais Dublinas kolektīvs, koris “LA’IR”. Tas un kopa “Nemiers” no Limerikas svētkos Rīgā piedalīsies pirmo reizi.  

Jūnijs Dziesmu svētku dalībniekiem ir satraukuma pilns laiks. Vēl jānoslīpē deju solis, kārtīgi jāievingrina balsis, jāsakārto tautas tērpi un jāpaspēj izdarīt vēl simt dažādi darbi, lai svētkos nekā nepietrūktu.

Pieredzējušākie kolektīvi tam ir gatavi, bet visjaunākajai Īrijas kopai - korim “LA’IR” vēl ir jāpaspēj daudz.  

 Kora “LA’IR” un deju kopas “Karbunkulis” dalībnieks Signis Jaunzems stāsta, ka “daudziem jau ir gadiem pašūti savi tautas tērpi, daudzi jaunie, kas ir nesen pievienojušies, skrien un gādā, bet nu izskatās, ka visiem būs jau uz šo mirkli.”

“Visiem jau ir [tautas tērpi], jā, pat vienai īrietei. Mums ir viena sieviete, kas brauks ar mums uz Dziesmu svētkiem, kas ir mūsu vokālais pedagogs. Mēs viņu uzaicinājām parādīt šo fenomenu,” stāsta Jaunzems.

Jaunajam korim būs arī savs karogs. Auduma daļa pašlaik top Latvijā, un to darina māksliniece Harina Brūklene, savukārt karoga ietvars un citas konstrukcijas top Īrijā. 

 ”Karoga ideja nāca no paša kora. Mēs neņēmām speciāli nekādu dizaineri, nekā. Mēs vienkārši savā starpā apspriedām, ko mēs gribam redzēt karogā, kādam viņam vajadzētu izskatīties un tā,” saka Jaunzems.

Kora dziedātāji gan ir pilnīgi pārliecināti, ka līdz svētkiem viss tiks paveikts laikā, un mēneša beigās Rīgā viņi ieradīsies pilnā ekipējumā.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti