Dziesmusvētki rada pārliecību par Latvijas simtgades svētku izdošanos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas simtās jubilejas gadā svētki noteikti izdosies, pulcējot tikpat lielu cilvēku skaitu, - šādu pārliecību Latvijas Radio pauž aptaujātie XXV Dziesmu un XV Deju svētku skatītāji un dalībnieki.

„Tik daudz cilvēku Mežaparkā! Man šķiet, ka es neesmu nekad redzējusi tik daudz,” atzīst kāda Dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta skatītāja. „Man šķiet, ka cilvēki tajā brīdī, kad kaut kas trūkst, virzās uz to un cenšas dabūt to, kas tajā brīdī trūkst. Es domāju, ka tā kopā būšana un kopība ir tas, kas šobrīd īsti vajadzīgs, lai saprastu, ka jāpaliek mums kopā un mēs neizšķīstam.”

Pēc skatītājas domām ir grūti prognozēt, vai tas izdosies, tomēr lielais jauniešu skaits visapkārt vieš cerības, ka izdosies.

„Es jau pāris gadus nedziedu, bet tagad liekas, ka gribās. Nākošgad atkal meklēšu kori, kur sākšu dziedāt. Tas ir vienkārši neaprakstāmi,” savas emocijas pauž cits skatītājs.

„Man bija pirmie Dziesmusvētki. Fantastiski! Nogurums bija, saule dedzināja, sarkana seja, bet, nu, ir vērts,” savus pirmos svētkus raksturo kāda dalībniece.

„Beidzot deju koncertu, tas aicinājums, ka tiksimies Latvijas simtgadē, tomēr uzrunāja, ka laikam būsim vēl,” domā cits svētku viesis.

Simtgade tuvojas – mums ir kur augt,” uzskata skatītājs.

„Man grūti runāt. Ik pa laikam ir tāds aizkustinājums, kurš tek pa acīm ārā,” ir vaļsirdīga vēl kāda skatītāja, piekrītot, ka arī Latvijas simtgadē ļaužu noteikti būs tikpat daudz. „Tas vien jau, ka tie latvieši, kas tagad aizbraukuši, viņi tur satiekas. Viņi bez tās dziesmas un dejas nevar. Latvieši Dziesmusvētkos nāk mājās!"

Kā ziņots, ar sešu stundu gadu noslēguma koncertu "Līgo" naktī uz pirmdienu Mežaparka estrādē noslēdzās XXV Dziesmu un XV Deju svētki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti