Andreja Jansona «Brīnumputns»: dāvana Latvijai simtgadē un Dziesmu svētkos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Mūzikls “Brīnumputns” ir īpaši jauniešiem un viņu vecākiem radīts iestudējums, kas veidots pēc Annas Brigaderes pasaku lugas “Lolitas brīnumputns” motīviem.

Amerikas latviešu komponists un diriģents darbu veltījis Latvijas simtgadei un Dziesmusvētkiem.

Komponista un Dziesmu un deju svētku goda virsdiriģenta Andreja Jansona mūzikla “Lolitas brīnumputns” aktieri, dziedātāji un orķestra dalībnieki ir Latvijas, Zviedrijas un Amerikas jaunie mūziķi – jaunieši vecumā no 16 līdz 25 gadiem.

“No viņiem var dabūt laukā pašu vellu,” atzīst komponists un diriģents Andrejs Jansons. “Viņi ir ļoti atsaucīgi, ja ar viņiem apietas kā ar pieaugušiem cilvēkiem.”

Jau iepriekšējā vasarā izturējuši nopietnu atlases konkursu, tagad, Dziesmu svētku laikā, jaunieši mēģina Latvijā, lai atklātu Annas Brigaderes lugas “Brīnumputns” varoņu raksturus.

“Centos izmantot šur tur folkloras mūziku un tādā folkloristiskā garā radīt arī pārējo mūziku,” par izrādes mūziku stāsta komponists.

Andrejs Jansons daudzus gadus spēlējis Brodvejas mūzikla teātros, labi pārzina šo žanru un 2002.gadā īpaši “Lolitas brīnumputnu” rakstīja Čikāgas Dziesmu svētkiem. Libretu radījis Arnolds Auziņš, dziesmu tekstus – Alberts Lezgdiņš no “Čikāgas piecīšiem”.   

Elīsa Stīla, izrādes dalībniece no Amerikas, stāsta: “Andrejs mani aicināja, un es arī gribēju palikt Latvijā ilgāk, es visu gadu dzīvoju Latvijā, bet uz visu mūžu ne. (..)” Savukārt izrādes dalībnieks Jēkabs Bernāts uzsver – ''šis būtu interesants analizēšanas materiāls visu vecumu bērniem.”

Pirmizrāde trešdien, 3.jūlijā,  VEF Kultūras pils zālē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti