Panorāma

Deju lieluzvedums "Mūžīgais dzinējs" apvieno 17 tūkstošus dejotāju

Panorāma

Panorāma

Cilvēki pēc koncerta Mežaparkā: Lepnums būt latviešiem!

Cilvēki pēc koncerta Mežaparkā: lepnums būt latviešiem!

Ar smaidu sejā, brīžiem asaru straumēm pār vaigiem un lielu lepnumu par savu latvietību Mežaparkā aizvadīts koru lielkoncerts "Tīrums. Dziesmas ceļš".

Uz atjaunotās estrādes skatuves kāpa apmēram 16 tūkstoši koru dalībnieku, bet muzikālo priekšnesumu noskatījās vēl vairāk cilvēku – Mežaparkā klātienē un savos televizora ekrānos.

Vēl dienas gaismā ar īpašā Dziesmu svētku simbola – Līgo karoga ienešanu mūzikas pavadībā – atklāja koru lielkoncertu "Tīrums. Dziesmas ceļš".

"Es zinu, ka koncertam ir brīnišķīgs repertuārs salikts, un es zinu, ka dziedātāji ir centušies, un viņi jau mēģinājumos ir piebeiguši savas balsis... Tiešām koncerts būs brīnišķīgs," gaidot uzvedumu, sacīja Dziesmu un deju svētku dalībniece Undija.

"Pirmo reizi esmu. Nekad neesmu bijis. Mana sieva dzied arī ar mūsu mazo, ko gaida. Tā kā mūsu mazajam arī pirmais koncerts," atklāja koncerta apmeklētājs Uldis.

Nodziedāta Latvijas valsts himna, Dziesmu svētkos pirmo reizi atskaņoja arī Ukrainas himnu kā cieņas apliecinājumu ukraiņu tautas cīņai par brīvību.

Kā allaž, cilvēki kājās cēlās arī tad, kad skanēja "Saule, Pērkons, Daugava". Šo dziesmu līdz ar svētku dalībniekiem dziedāja arī skatītāju koris, un daudzi arī apraudājās. Stāsta Amella, Gunita, Ērika un Kamilla:

"Mēs speciāli skrējām, lai paspētu uz "Saule, Pērkons, Daugava". Tāpat kā visa Latvija, kopā gaidījām šo dziesmu un sagaidījām."

Koncerta noslēgumā, kad ārā bija iestājusies pilnīga tumsa un skatuve zaigoja gaismiņās, skanēja "Gaismas pils", un pēc tam vēl "Pūt, vējiņi", un tūkstošiem gaismiņu, kas mirdz kā zvaigznes.

Koncerta apmeklētāja Žanete stāstīja: "Fantastiski! Fantastiski! Visai vasarai būs prieks. Enerģija un tā sajūta, tā kopā būšana, un tie fluīdi. Fantastika! Viss man patika! Man ir prieks dzīvot Latvijā. Es tūlīt sākšu raudāt..."

Sajūsmai pievienojās Visvaldis: "Brīnišķīgs koncerts! Visas tās bažas, ka būs brīvas vietas, nepiepildījās. Bija ārkārtīgi daudz skatītāju, un tāds milzīgs prieks, un tāds skaists koncerts. Paldies manam teātra aktierim, kurš mani atveda uz šo koncertu!"

Ir bez desmit minūtēm pusnakts. Koncerts ir noslēdzies, un var redzēt, ka visu sejās ir smaids un gandarījums par ieguldīto darbu.

Dziesmu svētu dalībniece Elīza dalījās sajūtās: "Lielisks koncerts! Esmu laimīga, ka viss tik labi un raiti izdevās. Ar lielāko prieku gatavosimies nākamajam [koncertam]. Mani vienmēr uzrunā "Saule, Pērkons, Daugava" un "Gaismas pils". Kopš maniem pirmajiem Dziesmu svētkiem šīm dziesmām es gatavojos ar vislielāko prieku. Šie man pagaidām ir otrie Dziesmu svētki."

Dziesmu un deju svētku dalībnieces Tīna un Līva atzina, ka, lai arī bijis auksti, guvušas pasakainas emocijas:

"Bija grūta nedēļa, bet šis brīdis tiešām... Tagad mēs novērtējam to smago darbu. Atceros, kā pandēmijas laikā sākām mācīties "Gaismas pili", un tagad, kad mēs to varējām izdziedāt ar visiem cilvēkiem šajā skaistajā estrādē, – tas ir kā sapnī."

Dziesmas turpināja skanēt arī nakts tramvajos, kas koncerta dalībniekus nogādāja viņu naktsmītnēs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti