Kultūras ziņas

Turpinās Eiropas filmu nedēļa

Kultūras ziņas

Rundāles pils svin 280. jubileju

Zilās Rīgas zaļie ķīļi

Arhitektūras muzejā «Zilās Rīgas zaļie ķīļi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

24.maijā Latvijas Arhitektūras muzejā atklāta izstāžu cikla "Rīga, kuras nav. Kartes un plāni" otrā izstāde "Zilās Rīgas zaļie ķīļi". Izstāde atvērta līdz 19.augustam.

"Daudz grāvju un mazo upīšu šajā vecajā kartē, kas, būvējot mikrorajonus, piemēram, Imantu vai Purvciemu, ir aizbērtas, līdz ar to mēs esam pazaudējuši to, kas mūsdienu pilsētbūvniecībā tiek uzskatīts par lielu vērtību," kartē rāda un stāsta arhitekts, izstādes kurators Jānis Lejnieks.

Arhitekts Jānis Lejnieks ar aizrautību komentē astoņdesmito gadu beigu Rīgas zilās zonas plānojumu. Rīgas akvatoriju labiekārtošana aktīvāk norit tikai pēdējos gados, savukārt par zaļajām teritorijām un parkiem esot domāts vienmēr. Īpaši kā vietām monumentāliem kultūras objektiem.

Arhitektūras muzeja izstādē “Zilās Rīgas zaļie ķīļi” ir apskatāmi vairāk nekā divdesmit Rīgas parku un akvatoriju plānojumu. Daudzi no tiem tā arī palikuši uz papīra.

Šī ekspozīcija ir iekļauta ciklā “Rīga, kuras nav”, un, ņemot vērā, ka Arhitektūras muzeja krājumos ir aptuveni tūkstotis pilsētas plānojuma karšu, nākotnē iecerētas izstādes gan par pilsētas transporta kustības plānojumu, gan piepilsētas apbūvi un citām tēmām. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti