Arhitekte Zaiga Gaile un baletdejotājs Mihails Barišņikovs plāno atjaunot koka ēku Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Arhitekte Zaiga Gaile pavēstījusi, ka kopā ar Rīgā dzimušo dejotāju un aktieri Mihailu Barišņikovu iecerējuši atjaunot vecu koka ēku galvaspilsētā. Lai gan arhitekte neatklāja, kur šī ēka atrodas, Barišņikova bērnības drauga teiktais liecina, ka tā varētu būt ēka Rīgā, Blaumaņa ielā 19.

Barišņikova klasesbiedrs Rīgas horeogrāfijas vidusskolā un viņa bērnības draugs Andris Vītiņš Rus.lsm.lv atklāja: "Tā ir veca koka māja Blaumaņa un Krišjāņa Barona ielas stūrī Rīgā. Tas jau vairs nav noslēpums. Šajā ēkā bija viena no pirmajām Mišas deju studijām, pasniedzēja tur bija Muhortova."

Laikā, kad Barišņikovs uzsācis dejotāja gaitas, pedagoģe Jevgēņija Nikolajevna Muhortova vadījusi Latvijas rūpniecības padomes (Latpromsovet) kluba deju pulciņu. Klubs atradies Blaumaņa ielā 19. Barišņikovs tur mācījies vien gadu, jo 12 gadu vecumā sācis mācības Rīgas Horeogrāfijas skolā.

Valsts vienotajā datorizētajā zemesgrāmatā atrodamā informācija liecina, ka ēkas Blaumaņa ielā 19 pašreizējais īpašnieks ir SIA "EMB B19", kas to iegādājies 2020. gada aprīlī. Uzņēmums pieder itāļu uzņēmējai Emanuelai Barillai, kura iepriekš atbalstījusi Jaunā Rīgas teātra iestudējuma "Brodskis/Barišņikovs" viesizrādes Itālijā, kā arī Barišņikova mākslas centra (Baryshnikov Arts Center) Ņujorkā darbību. Emanuelai Barillai kopā ar trim brāļiem miljardieriem pieder uzņēmums "Barilla", kas ir lielākais makaronu ražotājs pasaulē, vēstīts uzņēmējas "Forbes" profilā.

Intervijā TV24 Zaiga Gaile, stāstot par saviem gaidāmajiem projektiem, pieminēja tuvāko galveno mērķi – Jaunā Rīgas teātra rekonstrukciju un projektu Kuldīgā, kā arī piebilda: "Un vēl man ir viens interesants projekts, kas ir kopīgs ar Mihailu Barišņikovu. Mēs atjaunojam vienu vecu koka māju Rīgā."

Ziņu par ēkas atjaunošanu Rus.lsm.lv apstiprināja arī arhitektes dzīvesbiedrs Māris Gailis, taču nedz viņš, nedz Zaiga Gaile konkrētu ēkas atrašanās vietu nenorādīja. Tāpat arhitekte nav apstiprinājusi, kādam mērķim ēku plānots izmantot.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti