Sastāvdaļas:
- rupjmaize
- svaigi āboli
- ola
- milti
- cukurs
- sāls
- kanēlis
Pagatavošana:
- Rupjmaizi sagriež gabaliņos un apgrauzdē. Tad pārlej ar karstu ūdeni un ļauj izmirkt pusstundu.
- Tad izmirkušo maizes masu izberž caur sietu.
- Katlā uzliek vārīties ūdeni. Pa to laiku nomizo un sagriež šķēlītēs svaigus ābolus.
- Ābolus liek vārošā ūdenī. (Ziemā svaigus ābolus var aizstāt ar žāvētiem. Vēl var pievienot arī rozīnes.)
- Pagatavo berztās klimpas: kopā sajauc olu, miltus, ūdeni, cukuru un sāli un saberž drumstalainā masā.
- Kad āboli pavārījušies un kļuvuši pusmīksti, zupai pievieno maizes masu un berztās klimpas. Visu pavāra vēl pāris minūtes. Pēc garšas pievieno cukuru un kanēli, kā arī pieregulē zupas biezumu ar ūdeni, ja nepieciešams.