Sastāvdaļas:
Mīklai:
-
0,5 l eļļas
- rudzu milti
- 2 l ūdens
- sāls
Burkānu masa:
- vārīti, malti burkāni
- cukurs
- skābais krējums
- kviešu milti
Kartupeļu masa:
- vārīti, malti kartupeļi
- sviests
- piens
- sāls
- ķimenes
Pagatavošana:
- Pagatavo mīklu: bļodā ielej eļļu, siltu ūdeni, sāli, ber klāt miltus un mīca, kamēr mīkla labi veidojama. Veido mīklas pamatni. Pēc tam paceļ uz augšu mīklas maliņas (slaveno “žogu”).
- Pagatavo burkānu masu: burkāniem piejauc krējumu un cukuru pēc garšas, pievieno mazliet kviešu miltu, lai masa labāk turētos kopā.
- Pagatavo kartupeļu masu: uzkarsē pienu, izkausē tajā sviestu, pievieno kartupeļiem, līdz veidojas viendabīga konsistence. Tad pievieno sāli un ķimenes pēc garšas.
- Kārto sklandrausi: apakšā kārto kartupeļu masu, tad burkānu masu. Liek cepties karstā krāsnī līdz 30 minūtēm ilgi.
- Pasniedzot virsū liek krējumu un pārber ar kanēli un pūdercukuru.