Iekodies Kurzemē

«Iekodies Kurzemē». Zivju kūpināšana un zupas vārīšana Kolkā. Bāka un Dundagas p

Iekodies Kurzemē

Iekodies Kurzemē. Saldus. Jaunauces muiža, medus, lavandu lauki un puzuru darināšana

Iekodies Kurzemē. Sklandrauši, skābputra un suitu maize

Sklandrausis - «Iekodies Kurzemē» recepte

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Iekodies Kurzemē" devās izzināt īsta sklandrauša noslēpumus Alsungā. Piedāvājam Kurzemes skalndraušu recepti.

Sastāvdaļas:

Mīklai: 

  • 0,5 l eļļas 

  • rudzu milti
  • 2 l ūdens
  • sāls

Burkānu masa:

  • vārīti, malti burkāni
  • cukurs
  • skābais krējums
  • kviešu milti

Kartupeļu masa:

  • vārīti, malti kartupeļi
  • sviests
  • piens
  • sāls
  • ķimenes

Pagatavošana:

  1. Pagatavo mīklu: bļodā ielej eļļu, siltu ūdeni, sāli, ber klāt miltus un mīca, kamēr mīkla labi veidojama. Veido mīklas pamatni. Pēc tam paceļ uz augšu mīklas maliņas (slaveno “žogu”).
  2. Pagatavo burkānu masu: burkāniem piejauc krējumu un cukuru pēc garšas, pievieno mazliet kviešu miltu, lai masa labāk turētos kopā.
  3. Pagatavo kartupeļu masu: uzkarsē pienu, izkausē tajā sviestu, pievieno kartupeļiem, līdz veidojas viendabīga konsistence. Tad pievieno sāli un ķimenes pēc garšas. 
  4. Kārto sklandrausi: apakšā kārto kartupeļu masu, tad burkānu masu. Liek cepties karstā krāsnī līdz 30 minūtēm ilgi.
  5. Pasniedzot virsū liek krējumu un pārber ar kanēli un pūdercukuru. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti