Siltais melleņu un nektarīnu sacepums - vasaras saldēdiens

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Mežos parādās pirmās mellenes. Tās var ēst tāpat svaigā veidā, bet var arī pagatavot gardu desertu. Izmēģini silto melleņu un nektarīnu sacepumu pēc bloga krustnaglina.lv autores Katrīna Mames receptes! Šīs ēdiena moto būtu - kā veselīgu ēdienu pagatavot garšīgi un interesanti.

 

Nepieciešams:

(no šī daudzuma sanāks 8 deserta porcijas)

Augļu masai:

  • 7 nektarīni,
  • 300 g melleņu,
  • puscitrona sula,
  • 70 ml ūdens,
  • 1 tējkarote kanēļa,
  • 3 ēdamkarotes miltu,
  • 100 g medus.

Virskārtai:

  • 100 g auzu pārslu,
  • 200 g miltu,
  • 150 g tumši brūnā cukurniedru cukura,
  • 100 g sakapātu mandeļu vai citu riekstu,
  • 150 ml olīveļļas vai kokosriekstu eļļas,
  • 1/2 tējkarote kanēļa,
  • šķipsniņa sāls.

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni līdz 180-200 grādiem. Nektarīniem izņem kauliņus, sagriež mazos gabaliņos un liek bļodā.
  2. Nektarīniem pievieno mellenes un visas pārējās masas sastāvdaļas un kārtīgi izmaisa.
  3. Cepamtrauku ieziež ar eļļu un liek tajā augļu masu.
  4. Izmazgā bļodu un liek tajā visas virskārtas sastāvdaļas. Samaisa, lai izveidojas viendabīga masa. Klāj pa virsu augļiem cepampannā.
  5. Liek cepties krāsnī 40 minūtes. Pēc izņemšanas no krāsns ļauj kādas 20 minūtes atdzist. Pasniedz kopā ar saldējumu vai ēd tāpat.

 

Gatavošanas procesam var sekot līdzi kulinārijas šova "Es mīlu ēdienu" sērijā, kurā Ilze Jurkāne devās ciemos pie jaunās ģimenes – Katrīnas un Aigara Mamjiem un viņu mazā dēlēna Augusta. Katrīna ir arī autore blogam krustnaglina.lv, kas tapis vīra mudināts.

LSM.lv materiāls pirmo reizi publicēts 2017. gada 25. oktobrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti