Sadaļas Sadaļas

Iekodies Zemgalē

«Iekodies Zemgalē». 1. sērija

Iekodies Zemgalē

«Iekodies Zemgalē». 2. sērija

Iekodies Zemgalē

Sātīgais jēra gaļas sautējums Zemgales gaumē

Laba gaļa, dārzeņi un nedaudz garšvielu – sātīgajā jēra gaļas sautējumā nav nekā lieka. Visgardāk tas izdosies, ja tiks gatavots lēnām virs ugunskura. Izmēģini jēra sautējumu pēc Pokaiņu puses saimnieces Marikas receptes, ko viņa atklāja LTV raidījumā “Iekodies Zemgalē”.

Sastāvdaļas

  • 1 kg jēra gaļas
  • apmēram 1 ēdamkarote kaltēta rozmarīna
  • apmēram 1 ēdamkarote kaltēta timiāna
  • sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 2–3 lauru lapas
  • 1,5 kg burkānu
  • 1,5 kg kartupeļu
  • 2 nelielas kāpostgalviņas
  • 1 puravs
  • apmēram 50 ml eļļas
  • lociņi dekorēšanai

 

Pagatavošana

  1. Gaļu sagriež gabaliņos un samarinē ar sausajām garšvielām – rozmarīnu, timiānu, pāris lauru lapām, sāli un pipariem, sakapātiem ķiplokiem un nedaudz eļļas. Liek katlā cepties, un, kad gaļa apbrūnējusi, pievieno ūdeni un atstāj sautēties.
  2. Kamēr gaļa sautējas, sagriež dārzeņus – nomizo un lielos gabalos sagriež burkānus un kartupeļus, lielos gabalos sagriež arī kāpostgalvas, puravu sakapā. Visu pievieno gaļai katlā un atstāj sautēties, kamēr gaļa un dārzeņi mīksti.
  3. Pasniedz bļodiņās ar sakapātiem zaļajiem lociņiem.

Jēra sautējums
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt