Raidījumā «Labie darbi virtuvē» gatavos ēst un stāstīs par dzīves uzlabošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 7. maija pie Latvijas Televīzijas skatītājiem nokļūs jauns LTV raidījums – “Labie darbi virtuvē”. Astoņās sērijās raidījums šefpavāra Uģa Veita vadībā ne vien piedāvās garšīgu ēdienu receptes, bet arī iedziļināsies pilsonisko iniciatīvu devumā mums kā sabiedrībai, informēja LTV komunikācijas speciāliste Krista Luīze Priedīte.

Raidījums “Labie darbi virtuvē” bija iecerēts kā draudzīga šefpavāra Uģa Veita ciemošanās pie dažādām pilsoniskajām iniciatīvām, lai izzinātu – ko tās dara un kāpēc tas ir svarīgi un noderīgi sabiedrībai? Taču dzīve ieviesa savas korekcijas un lika pielāgoties. Uģis darīs to, ko prot vislabāk – gatavos! Skatītājiem un vienmēr vēl kādam cilvēkam, ar kuru būs arī virtuāla iepazīšanās un saruna. Dažādos raidījuma varoņus, kuri katrs pārstāv pavisam atšķirīgas pilsonisko kustību jomas, vieno iniciatīva. Sarunās Uģis centīsies saprast, kas ir iniciatīvas pamatā. Vai tā ir rakstura vai personības iezīme, vai drīzāk attieksmes jautājums?

Raidījuma producente, satura darbnīcas “TAPT!” vadītāja Liene Vilnīte norāda, ka jaunā raidījuma ideja tapusi pērn: “Mēs meklējām iespējas, kā interesanti pastāstīt par cilvēkiem, kuri nesavtīgi iesaistījušies valsts, pašvaldības vai kopienas problēmu risināšanā, ar savu pienesumu darot dzīvi Latvijā labāku – vai tā būtu iniciatīva par dzeramā ūdens pieejamību, pilsētvides sakopšanu un sakārtošanu, vai latviešu grāmatu pieejamību e-vidē.”

Noteikumi Covid-19 izplatības ierobežošanai, kas liedz satikties un sarunāties tā, kā esam ieraduši, ieviesa savas korekcijas. Tomēr Liene norāda, ka šis laiks ir ne vien grūts, bet arī radoši ražīgs. “Tik daudz šajā laikā radušās jaunas iniciatīvas un sevi pieteikuši cilvēki, kuri gatavi nesavtīgi iesaistīties sabiedrības aktuālo problēmu risināšanā. Kamēr ierobežojumi būs spēkā, mēs stāstīsim arī par Covid-19 laikā dzimušajām iniciatīvām, bet pavisam drīz un mēs ceram un ticam, tas būs drīz – mēs, iespējams, iesim arī ciemos, satiekot un iztaujājot šos interesantos cilvēkus klātienē un kopā klātienē garšīgi gatavojot un ēdot,” cer Liene.

Uģa pirmā saruna būs ar brīvprātīgo kustības #paliecmājās vadītāju Inesi Vaivari. #Paliecmājās ir pašorganizēta grupa, kas, izmantojot īpaši radītu lietotni, palīdz tiem, kuriem tas ir visvairāk vajadzīgs. Nopirkt produktus, izvest pastaigāties suni vai vienkārši piezvanīt parunāt.

Lai pateiktu paldies Inesei un viņu iepriecinātu, Uģis pagatavos sātīgu zupu ar asumiņu un ļoti gardas, uz pannas cepamas siermaizes. “Jūtos pateicīgs par iespēju vadīt šo raidījumu un ar tā palīdzību iepriecināt cilvēkus, kuri dara brīnišķīgas un labas lietas! Šis raidījums nav par mani, bet tieši par viņiem, tomēr prieks, ka ar raidījuma palīdzību varu padalīties un nodot “savu garšu” Latvijas iedzīvotājiem. Ceru, ka mans ēdiens spēs ienest kādu jaunu atklājumu arī viņu virtuvēs,” pozitīvi noskaņots ir šefpavārs.

 “Labie darbi virtuvē” – no 7. maija ceturtdienās pl. 21.35 LTV1 un REPLAY.lv. Sabiedrisko mediju portālā LSM.lv ikviens varēs atrast raidījumā gatavoto ēdienu receptes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti