4. studija

Autobuss nāk, numura zīmi saskatīt nevar!

4. studija

Vai skolotāji reformām gatavi?

Pavāru knifi. Kā cept zivi, lai tā nepiedegtu

Pavāru knifi: Kā cept zivi, lai tā nepiedegtu

Liktos – kas var būt vienkāršāk gatavojams par zivs cepšanu uz pannas. Bet – nekā! Vai nu zivi pie pannas pierauj vai nu izcepas par sausu. Šefpavārs Māris Astičš stāsta, kā uzcept zivi, nepiedūmojot virtuvi un nepiededzinot pannu.

Ja ir jauna teflona panna, nekam nevajadzētu pielipt. Bet, ja ir kaut neliels skrāpējums, zivs āda paliks pie pannas ar garantiju. Cepot uz metāla pannas, zivs ādu pieraus pie pannas, ja nezināsim pāris nosacījumu, lai tas nenotiktu.

“Vienkāršākais veids iepanēt miltos un lielā eļļas daudzumā cept. Maziņām zivtiņām, jā, viss ir kārtībā. Bet, ja gribam mazliet delikātākas zivis kā zandartu, foreles, lašus, tās bieži pielīp. Tā ir problēma arī restorānos,” atklāj pavārs.

Viņaprāt, vislabāk ir cep zivi ar ādu, bet, ja tā nogaršo, pēc pagatavošanas var noņemt.

“Svarīgākais ir vispirms uzkarsēt pannu. Man patīk ar papīru iesmērēt ar eļļu, tad zivis nosmērēšu ar eļļu un likšu cepties. Vispirms liekam cepties ar ādu uz leju,” stāsta Māris.

Mazāks risks piededzināt būs arī tad, ja nedaudz apžāvē zivs gabaliņus pirms cepšanas.

“Ir arī tādi vairākas reizes lietojami silikona papīri, kuru uzliek uz pannas un 99%, ka nepieraus. Varam pārbaudīt, vai raus, vai neraus, pieliekot zivi klāt [karstai pannai],” saka pavārs.

“Ja liekat uz aukstas pannas, tad paliek baltumi, kaut kas no zivs klāt.”

Ja zivs āda tomēr paliek pie pannas, arī to var labot: “Tad liekam sviestu. Es nesaku, ka perfekti nonāks, bet labāk nonāks, kad sviests sāks viegli degt.”

Tātad, ja gribam pasniegt gardu zivtiņu ar visu ādu, pirms cepšanas sausa panna jāuzkarsē, zivs jānosusina, tad uz sakarsušas pannas jāpievieno eļļa un ar ādu uz leju zivs jācep, kamēr gatava.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt