"Šeit mēs, piemēram, izmantosim zīdtārpiņus pie riekstiem un kumkvata.
Zīdtārpiņam ir zemesriekstu garša, un tas lieliski sader ar šāda veida ēdieniem.
Mēs patlaban vēl nespējam reklamēt kukaiņus, bet gan mēģinām skatīties uz priekšu – 50 gadus uz priekšu un uzdot jautājumu: ja mums bija kukaiņi un mēs tos sākām ēst, kā mēs varētu tos popularizēt?" retoriski vaicāka šefpavārs Džuljens Fereti.
Pētniecības centrā Lionā izmēģina ne tikai zīdtārpiņus, bet arī circeņus, skorpionus un citus kukaiņus. Tajos ir daudz olbaltumvielu, turklāt garšas kvalitāti apstiprina gan pavāri, gan parastie degustatori.
Vienīgā problēma ir cilvēku attieksme, jo sākotnēji šādi ēdieni šķiet šokējoši.
Tikmēr citus nākotnes pārtikas produktus izmēģina arī kādā uzņēmumā netālu no Parīzes. Tur īpašā audzētavā gadā tiek saražotas sešas tonnas dīgstu, kuru audzēšanai nepieciešams maz resursu. Ražošana notiek bez pesticīdiem, un augus apgaismo ar ekonomisku violetu gaismu. Ražu iespējams novākt ik pēc 10 vai 20 dienām, un šis produkts ir bagāts ar uzturvielām.