Dienas ziņas

Kavējas Ventspils tehnikuma būvniecība

Dienas ziņas

Apakšstacijā "Viskaļi" sākta vērienīga rekonstrukcija

Latgales uzņēmēji popularizē gastronomisko tūrismu

Latgales uzņēmēji popularizē gastronomisko tūrismu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latgales uzņēmēji, kas darbojas lauku tūrisma jomā, turpina aktīvi meklēt jaunus veidus, kā piesaistīt gan vietējos, gan ārzemju tūristus. Viens no virzieniem -  gastronomiskais tūrisms. No šī gada Latgales reģions ir iekļauts Eiropas kulinārā mantojuma tīklā, kas pagaidām apvieno vairāk nekā tūkstoš divsimt dalībniekus no 12 valstīm. Savukārt tieši Krāslavā arī  ir pirmais un pašlaik vienīgais Eiropā Starptautiskais kulinārā mantojuma centrs.

Centrs ir tapis projekta “BELLA CUISINE” ietvaros, kas tika vērsts uz Latgales un Vitebskas pierobežas reģionu kulinārā  mantojuma popularizāciju. Šeit būs iespēja ne tikai iegūt informāciju par Latvijas tūrisma objektiem, bet arī nogaršot un iegādāties to valstu produkciju, kuru reģioni ir iekļauti Eiropas kulinārā mantojuma tīklā.

„Tieši šī kulināra mantojuma tīkla ideja un arī galvenais mērķis tīklam ir popularizēt vietējās izejvielas, tas nozīmē - tam ēdienam, ko piedāvā atpūtas bāze, viesu māja vai restorāns, pārsvarā jābūt gatavotam no vietējās produkcijas,” mērķi definē projekta “BELLA CUISINE” vadītāja  Tatjana Kozačuka.

Projekta gaitā tika izstrādāts arī sešu dienu kulinārā mantojuma maršruts, kas iekļauj  Latgales un Vitebskas reģionu tūristu mītnes un to īpašo ēdienu klāstu. Neskatoties uz to, ka maršruts ir jauns, Vitebskas apgabalā tas jau ir izraisījis rezonansi.

„Par šo tēmu ieinteresējas restorāna biznesa īpašnieki, kas sāka zvanīt un jautāt, vai šis ēdiens var tikt iekļauts restorāna ēdienkartē - tie paši āboli; vai ir iespējams veikt  lielas partijas pasūtījumus,” stāsta  Vitebskas apgabala Mioru rajona lauku mājas īpašniece Oļga Moroza.

Ideja par nacionālā ēdiena kā zīmola pārdošanu radās pirms 20 gadiem Zviedrijā. Lai piesaistītu tūristus mazos zvejnieku ciematiņos, tika uzsākta Zviedrijas Skones un Dānijas Bornholmas reģionu pierobežu sadarbība kulinārā mantojuma ietvaros. Pašlaik tīklā ir iesaistījušies 32 reģioni no 12 Eiropas valstīm.

„Zviedrijā mums ir tādi dalībnieki, kas pirms 15 gadiem uzsāka savu nelielo biznesu un, pievienojoties mūsu tīklam, ir kļuvuši, piemēram, no maza garāžas veikaliņa par uzņēmējiem, kas var pieņemt daudz viesu, pārdot produktus lielos daudzumos,” gandarīts ir Eiropas kulināra mantojuma tīkla koordinators Nikolass Felstroms.

Lauku tūrisma pakalpojumu sniedzēji cer, ka Starptautiskā kulinārā mantojuma centra esamība un iespējas kļūs par atspaidu vietējo uzņēmēju darbībai un sniegs sadarbības iespējas ar citiem kulināra mantojuma tīkla dalībniekiem.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti